برترین نوع گوشت از لحاظ هضم چیست؟
به گزارش مجله سفرنامه پاریس، یک محقق طب سنتی در چهارمحال و بختیاری گفت: گوشت گوسفند به ویژه گوسفندی که زیر یک سال سن دارد بعلاوه گوشت بزغاله از جمله برترین نوع گوشت ها محسوب می شوند چراکه این نوع گوشت سریع هضم می گردد و در دسترس اعضا و بافت های بدن قرار می گیرد.
زینب علی بیگی در تبادل نظر با ایسنا درخصوص فواید و معایب مصرف گوشت های قرمز و سفید، اظهار کرد: گوشت گوساله و گاو غلظت زیادی دارد و به همین جهت هضم آن به سختی انجام می گردد درنتیجه مصرف این نوع گوشت برای تمامی افراد مناسب نیست از طرف دیگر گوشت گاو و گوساله سودای بدن را افزایش می دهد، به همین خاطر بعضی افراد مصرف زیاد آن را منع می نمایند.
این محقق طب سنتی با بیان اینکه درخصوص مصرف گوشت گاو و گوساله استثنا نیز وجود دارد، اضافه نمود: کشاورزان و کارگرانی که کار سنگین دارند، بعلاوه ورزشکارانی که به انجام ورزش های حرفه ای و سنگین می پردازند به دلیل داشتن تحرک بالا می توانند به راحتی گوشت گاو و گوساله را هضم نمایند، اما مصرف زیاد این نوع گوشت به افرادی که تحرک زیادی ندارند توصیه نمی گردد.
وی ادامه داد: مزاج عمومی گوشت گرم است، اما گوشت گوساله و گاو نسبت به گوشت گوسفند سردتر است و یا مقدار گرمی گوشت شتر نسبت به گوشت گوساله، گاو و گوسفند بیشتر است، اما به این دلیل که سردی گوشت گوساله و گاو زیاد است می تواند عوارضی برای افراد به همراه داشته باشد. به همین خاطر نیز توصیه می گردد این نوع گوشت در فصول سرد سال کمتر استفاده گردد.
علی بیگی بیان نمود: با توجه به اینکه گفته شد گوشت گوساله و گاو سودازا هستند می توانند احتمال ابتلا به بیماری هایی که منشا سودا دارند مانند افسردگی، وسواس و... را افزایش دهند. بعلاوه مصرف این نوع گوشت برای افرادی که غلظت خون دارند توصیه نمی گردد چراکه گوشت گوساله و گاو نیز غلظت زیادی دارند، بعلاوه مصرف این گوشت می تواند مشکل هضم غذا که بعضی افراد با آن درگیر هستند را تشدید کند.
این محقق طب سنتی اضافه نمود: گوشت گوسفند به ویژه گوسفندی که زیر یک سال سن دارد، بعلاوه گوشت بزغاله از جمله برترین نوع گوشت ها محسوب می شوند چراکه این نوع گوشت سریع هضم می گردد و در دسترس اعضا و بافت های بدن قرار می گیرد.
وی توضیح داد: گوشت شتر نیز از غلظت بالایی برخوردار است که این موضوع هضم آن را مشکل می نماید بعلاوه مصرف این نوع گوشت به افرادی که غلظت خون دارند توصیه نمی گردد، البته مصرف این گوشت یک بار در ماه مسئله ای ایجاد نمی نماید، اما مصرف مداوم آن می تواند مشکلاتی برای افراد در پی داشته باشد.
علی بیگی با اشاره به این موضوع که بعضی افراد برای جبران سرد بودن گوشت گوساله آن را با گوشت شتر مخلوط می نمایند، گفت: گوشت های مختلف مراحل هضم متفاوتی دارند برای مثال با توجه به اینکه گوشت گوساله یا شتر مراحل هضم بیشتری نسبت به گوشت گوسفند دارند نباید با یکدیگر مخلوط و مصرف شوند، بعلاوه با توجه به اینکه گفته شد گوشت گوساله و شتر از غلظت بالایی برخودار هستند مخلوط آن ها سنگین شده و کار هضم آن سخت خواهد شد.
این محقق طب سنتی با بیان اینکه گوشت گوسفند و بزغاله از دیدگاه طب سنتی برترین نوع گوشت است، یادآور شد: در طب سنتی توصیه به مصرف گوشت مرغ و خروس نیز وجود دارد، اما نکته مهم این است که کیفیت گوشت مرغ باید درنظر گرفته گردد یعنی مصرف مرغ هایی که به صورت صنعتی پرورش پیدا می نمایند مزایای زیادی ندارند و بنابراین توصیه نمی گردد جایگزین گوشت گوسفند یا بزغاله گردد، اما گوشت مرغی که به صورت طبیعی پرورش یافته فواید بسیاری دارد.
وی بیان نمود: گوشت ماهی دارای مزاج سرد و تر است به همین جهت مصرف آن به تمامی افراد توصیه نمی گردد بعلاوه در مصرف ماهی باید به اقلیم محل زندگی توجه ویژه گردد یعنی مصرف گوشت ماهی برای افرادی که در شهر های جنوبی یا شمالی ایران و شهر های مجاور دریا زندگی می نمایند مناسب است، اما مصرف زیاد ماهی به مردم استانی مانند چهارمحال و بختیاری که به ماهی های دریا دسترسی زیادی ندارند و معمولا از ماهی های پرورشی استفاده می گردد توصیه نمی گردد.
علی بیگی گفت: نکته مهمی که درخصوص مصرف تمامی گوشت ها وجود دارد این است که از مصلح آن ها نیز استفاده گردد برای مثال زیتون، سیر و خرما از جمله مصلح های گوشت ماهی هستند بعلاوه پیاز و ادویه جات گرم مصلح گوشت گوساله هستند که توصیه می گردد در هنگام مصرف این نوع گوشت مورد استفاده قرار بگیرند، دنبه نیز مصلح گوشت گوساله و گوسفند است و در هنگام مصرف کباب این دو نوع گوشت می توان از سماق استفاده کرد.
منبع: فرارو