7 روش از بین بردن بوی زهم میگو از غذا، دست، آشپزخانه و یخچال

به گزارش مجله سفرنامه پاریس، چطور بوی زهم میگو را در غذا و از سطوح و ظروف از بین ببریم؟ میگو یکی از مغذی ترین و پرطرفدارترین انواع غذاهای دریایی در دنیا است که به عنوان منبع سرشار پروتئین شناخته می گردد؛ اما برای بسیاری از افراد، بوی زهم میگو می تواند آزاردهنده باشد و حتی مانع مصرف آن گردد. بوی نامطبوع میگو می تواند از خود میگو در هنگام پخت، از سطوحی که با آن تماس داشته، یا حتی از فضای یخچال و فریزر که در آن نگهداری شده، متصاعد گردد. با این مقاله از در همراه ما باشید تا روش های از بین بردن بوی زهم میگو از غذا و سطوح یا حتی از دست، یخچال و فریزر یا خانه و آشپزخانه را با راهکارهای علمی، خانگی و کاملا کاربردی با شما به اشتراک بگذاریم.

7 روش از بین بردن بوی زهم میگو از غذا، دست، آشپزخانه و یخچال

علت بوی بد میگو چیست؟

پیش از آشنایی با روش های از بین بردن بوی زهم میگو لازم است بدانید این رایحه ناخوشایند معمولا حاصل تجزیه پروتئین های موجود در این منبع غذایی مهم است. یعنی، اگر میگو به درستی پاک سازی و نگهداری نگردد، یا اگر بیش از حد در معرض هوا، گرما یا رطوبت قرار گیرد، اسیدهای آمینه، گوگرد و دیگر ترکیبات شیمیایی بودار در آن آزاد می شوند؛ این امر منجر به فراوری بوی زهم و گاهی حتی بوی تندی می گردد که شبیه آمونیاک است.

بعلاوه، روده و شیره گوارشی میگو که اغلب سیاه رنگ و در امتداد پشت بدن آن واقع شده است، یکی از مهم ترین منابع ایجاد بو است. باقی ماندن این بخش در بدن میگو هنگام پخت یا فریز شدن، نه تنها باعث ایجاد بوی نامطلوب می گردد بلکه امکان مسمومیت غذایی را نیز افزایش می دهد.

در صورت تمایل، برای خرید انواع مانند میگو رگ گرفته، میگو پلویی و میگو پوست کنده می توانید به روش های و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

از کجا بفهمیم میگو خراب شده است؟

برای جلوگیری از انتشار بوی نامطبوع میگو در غذا یا یخچال، ابتدا باید مطمئن شوید میگو سالم و قابل مصرف است. میگوی سالم رایحه ملایم دریا را با خود دارد؛ درضمن، بافت آن سفت و پوسته اش شفاف یا متمایل به صورتی است. اگر میگو بوی تند و زننده شبیه به گوگرد یا آمونیاک بدهد؛ بافت آن چسبنده یا لزج شده یا رنگ آن کدر، خاکستری یا مایل به سبز باشد، به احتمال بسیار زیاد فاسد است و باید فورا دور ریخته گردد. شناخت این نشانه ها یاری می نماید از پخش شدن بوی بد میگو در خانه یا یخچال جلوگیری نموده و سلامت خود و خانواده تان را به خطر نیندازید.

روش های از بین بردن بوی زهم میگو از غذا

برای حذف بوی میگو از غذا، ابتدا باید میگو را کاملا پاک کنید. با استفاده از یک چاقوی نوک تیز یا خلال دندان، روده تیره رنگ پشت میگو را که به رگ معروف است، خارج کنید؛ سپس، میگو را با آب سرد بشویید. پس از آن، میگو را به مدت 15 الی 30 دقیقه در ترکیب آب و آبلیمو، سرکه سفید یا شیر سرد قرار دهید. این مایعات با خاصیت اسیدی یا آنزیمی خود، ترکیبات بدبو را تجزیه می نمایند و بوی زهم را به طور موثری کاهش می دهند.

پس از آبکشی و خشک کردن میگو، بهتر است آن را با انواع ادویه های معطر مانند زردچوبه، فلفل سیاه، سیر، زنجبیل، زیره، گشنیز خشک و پودر کاری مزه دار کنید و بپزید. این ادویه ها علاوه بر این که بوی زهم میگو را از بین می برند، طعمی بی نظیر نیز به غذا می بخشند. در آخر، توصیه می کنیم میگو را برای مدت طولانی و بیش از مقدار نپزید؛ زیرا حرارت طولانی می تواند موجب آزاد شدن بوی قوی تری از پروتئین های حیوانی گردد.

انواع را به روش های حضوری و اینترنتی از فروشگاه های تهیه کنید.

بیشتر بخوانید:

از بین بردن بوی میگو با شیر

یکی از روش های سنتی اما بسیار موثر برای کاهش بوی زهم میگو و از استفاده از شیر است. شیر می تواند ترکیبات گوگردی و اسیدهای آمینه بودار موجود در میگو را جذب کند. برای این منظور، میگوهای شسته شده را در ظرفی بریزید و روی آن مقداری شیر سرد اضافه کنید. پس از 20 دقیقه، میگو را از این ظرف خارج کنید و با آب سرد بشویید. این روش، نه تنها بوی زهم را کاهش می دهد بلکه باعث نرمی بافت میگو نیز می گردد.

برای خرید می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

استفاده از ماست، پیاز و سیر برای بوگیری میگو

در بعضی دستورهای جنوبی، استفاده از ماست چکیده، آب پیاز یا آب سیر برای مرینیت کردن میگو قبل از پخت، رایج است. این مواد با آنزیم های طبیعی خود، بوی زهم میگو را خنثی می نمایند و در عین حال، موجب طعم دار شدن میگو می شوند.

برای این منظور، میگو را با 2 قاشق غذاخوری ماست چکیده، 1 قاشق آبلیمو، کمی آب پیاز، نمک و زردچوبه ترکیب کنید و برای 30 دقیقه در یخچال بگذارید. سپس، میگوها را آبکشی نموده و طبق دستور پخت مورد نظر بهره ببرید.

برای خرید می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

از بین بردن بوی میگو از دست ها

پس از تماس دست با میگو، بوی آن ممکن است مدت ها باقی بماند. برای از بین بردن بوی میگو از دست، ابتدا دست ها را با آب گرم و صابون بشویید. سپس، مقداری آبلیمو و جوش شیرین را ترکیب کنید و کف دست و انگشتان تان را با این ترکیب ماساژ دهید.

بعلاوه، می توانید دست ها را با پودر قهوه آسیاب شده، سرکه سفید، خمیر دندان سفید یا پوست لیمو و پرتقال تازه ماساژ دهید و معطر کنید. شست وشو با محلول آب گرم و نمک نیز یکی دیگر از راهکارهای مفید برای برطرف کردن بوی میگو از روی دست است.

برای خرید می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

روش های از بین بردن بوی زهم میگو از سطوح آشپزخانه

یکی از نگرانی های مهم هنگام پخت میگو، باقی ماندن بوی آن روی تخته گوشت، چاقو، سینک، اجاق گاز و ظروف آشپزی است. برای برطرف این بو، ابتدا سطح مورد نظر را با مایع ظرفشویی و آب گرم بشویید. سپس، روی سطح مورد نظرتان مقداری جوش شیرین بپاشید و با اسفنج مرطوب شست وشو دهید. جوش شیرین قدرت جذب بو دارد و در کمتر از چند دقیقه اثر بوی میگو را از بین می برد.

اگر احساس کردید بوی زهم میگو هنوز از بین نرفته، می توانید سطوح مورد نظرتان را به ترکیب سرکه سفید و جوش شیرین آغشته کنید و پس از چند دقیقه، بشویید. این ترکیب کف دار با خاصیت قلیایی و اسیدی، لکه های چربی و بوی زهم را به طور کامل از بین می برد.

بعلاوه، می توانید پوست لیمو را همراه با کمی نمک روی سطح بمالید و سپس، محل آغشته به لیمو و نمک را آبکشی کنید. برای چاقوهای فلزی نیز شست وشو با سرکه و سپس، آبکشی با آب داغ، برترین روش است.

برای خرید انواع می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

از بین بردن بوی میگو در خانه و آشپزخانه

برای از بین بردن بوی میگو در خانه و آشپزخانه، توصیه می کنیم از روش های تهویه طبیعی و خوشبونماینده های خانگی بهره ببرید. برای این منظور، ابتدا پنجره ها را باز نموده، هود را روشن کنید و تهویه هوا را فعال نگه دارید.

سپس، چند تکه پوست پرتقال را همراه با چوب دارچین، میخک و برگ بو در قابلمه مناسبی بریزید و روی شعله کم بگذارید تا بخار معطر آن، بوی میگو را جذب کند. استفاده از اسپری خوشبونماینده خانگی با اسانس لیمو یا نعنا نیز در برطرف کردن بوی زهم میگو از فضای خانه و آشپزخانه موثر است. راستی، قرار دادن مقداری زغال فعال یا جوش شیرین در گوشه آشپزخانه نیز می تواند به از بین بردن این بوی ناخوشایند یاری کند.

روش های از بین بردن بوی زهم میگو از یخچال و فریزر

اگر میگو بدون بسته بندی مناسب در یخچال یا فریزر نگهداری گردد، بوی آن می تواند به دیگر مواد غذایی و حتی به فضای داخلی یخچال و فریزر نفوذ کند. برای از بین بردن بوی میگو در فریزر و یخچال، ابتدا باید دستگاه را خاموش و کاملا تخلیه کنید. تمام طبقات را با محلول آب گرم، سرکه سفید و جوش شیرین بشویید.

سپس، قسمت های شسته شده را با پارچه تمیز خشک کنید. پس از آن، یک کاسه جوش شیرین، قهوه آسیاب شده یا زغال فعال داخل یخچال یا فریزر قرار دهید تا بو را جذب کند. در صورتی که بوی به جای مانده هنوز شدید است، می توانید چند تکه پوست خشک شده پرتقال یا لیمو نیز در یخچال بگذارید.

نحوه صحیح بسته بندی میگو برای جلوگیری از بو در فریزر

برای جلوگیری از پخش شدن بوی میگو در فریزر، لازم است که آن را به درستی بسته بندی کنید. برترین روش، استفاده از ظروف دربسته شیشه ای، کیسه های زیپ دار مخصوص فریزر یا بسته بندی وکیوم شده است. پیش از بسته بندی، مطمئن شوید میگو خشک است و رطوبت اضافی ندارد.

اگر قصد نگهداری طولانی مدت دارید، روی بسته برچسب تاریخ بچسبانید و آن را در پایین ترین کشوی فریزر قرار دهید. بعلاوه، توصیه می کنیم یک بسته زغال فعال نیز داخل فریزر قرار دهید تا بوی احتمالی را جذب کند.

اشتباهات رایج که بوی میگو را تشدید می نماید

در بعضی موارد، انجام بعضی اشتباهات می تواند موجب افزایش بوی زهم میگو گردد. از این میان، می توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • شست وشوی ناکافی و ناقص؛
  • رگ گیری نکردن میگو؛
  • مرینیت نکردن؛
  • پخت بیش از حد؛
  • نگهداری غیر اصولی در ظروف درباز؛
  • استفاده نکردن از بوگیر در یخچال؛
  • تماس با سایر غذاهای بودار؛ نگهداری میگو به مدت طولانی در یخچال (و نه فریزر).

بیشتر بخوانید:

تاثیر نوع پخت در کاهش بوی زهم میگو

یکی از موثرترین روش های از بین بردن بوی زهم میگو، انتخاب صحیح نوع پخت آن است. روش های ملایم تر مانند بخارپز کردن، پخت در فر یا گریل می تواند بوی کمتری را نسبت به سرخ کردن در روغن فراوری کند.

با یاری این روش های پخت، عطر طبیعی ادویه جات بیش از هر بوی دیگری در فضای آشپزخانه پراکنده می گردد. بعلاوه، توصیه می کنیم هنگام طبخ میگو حتما از ادویه هایی مانند زنجبیل، زردچوبه، سیر، برگ بو و زیره بهره ببرید تا هم بوی زهم را بپوشانید و هم طعم دلپذیری ایجاد کنید.

برای مثال، اگر قصد دارید میگو را در فر طبخ کنید، توصیه می کنیم آن را به همراه حلقه های لیموترش، سبزیجات معطر و مقداری سرکه سیب یا سرکه سفید در کاغذ روغنی یا فویل آلومینیومی بپیچید. به این ترتیب، نه تنها از خشک شدن میگو جلوگیری می کنید، بلکه انتشار بوی زهم میگو را در محیط خانه به شکل قابل توجهی کاهش می دهید.

اگر قصد دارید میگو را در تابه روی گاز سرخ کنید، حتما از روغن تازه و حرارت میانه بهره ببرید. به طور کلی، پخت کوتاه مدت، دمای مناسب، استفاده از چاشنی های قوی و جلوگیری از سوختن، همگی در کنترل بوی بد میگو نقش کلیدی دارند.

برای خرید و می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

نگهداری صحیح میگو برای جلوگیری از ایجاد بوی زهم

نگهداری اصولی میگو، نه تنها از فساد زودهنگام آن جلوگیری می نماید، بلکه یکی از مهم ترین روش های از بین بردن بوی زهم میگو است. برای این منظور، لازم است میگو را بلافاصله پس از خرید به خوبی تمیز نموده و با دقت رگ گیری کنید. سپس، رطوبت اضافی میگوها را با دستمال تمیز به خوبی بگیرید و از این طریق، از رشد باکتری های فراوری نماینده بو جلوگیری کنید.

در صورتی که قصد مصرف در کمتر از 24 ساعت را دارید، میگو را باید در یک ظرف دربسته و کاملا جدا از دیگر مواد غذایی، در بخش پایین یخچال نگهداری کنید. در این صورت، دمای یخچال حتما باید بین 0 تا 4 درجه سانتی گراد باشد.

برای بهینه کردن روند نگهداری، یک دستمال حوله ای تمیز در کف ظرف بگذارید تا به جای مانده رطوبت میگو را جذب کند. برای نگهداری طولانی تر، لازم است میگوها را در کیسه فریزر ضخیم یا ظروف وکیوم شده بگذارید و در دمای منفی 18 درجه سانتی گراد فریز کنید. حتما روی بسته تاریخ بزنید و آن را از گوشت قرمز یا مواد معطر دیگر جدا نگهدارید تا از انتقال بو جلوگیری گردد.

هرگونه نشت مایعات از میگو در یخچال یا بازماندن درب فریزر، می تواند باعث انتقال بوی زهم به فضای داخلی گردد. در چنین مواردی، باید یخچال و فریزر را با محلول جوش شیرین و سرکه ضد عفونی کنید و یک ظرف زغال فعال یا قهوه آسیاب شده در آن قرار گیرد.

نکات مهم درباره روش های از بین بردن بوی زهم میگو

  • بوی زهم میگو اغلب ناشی از باقی ماندن روده، مایعات گوارشی یا فساد پروتئینی است؛ بنابراین، رگ گیری و تمیز کردن دقیق میگو در همان ابتدا ضرورت دارد. روش های تشخیص میگوی سالم را بلد هستید؟
  • برای حذف بوی بد میگو، قبل از پخت آن را به مدت 15 تا 20 دقیقه در ترکیب آب، آبلیمو و کمی نمک قرار دهید.
  • استفاده از شیر برای خیساندن میگو یکی از موثرترین روش های طبیعی برای از بین بردن بوی زهم میگو است.
  • موقع مرینیت کردن بهتر است مقداری زنجبیل تازه، سیر له شده و پیاز رنده شده به میگو اضافه کنید؛ به این ترتیب، بوی زهم میگو تا مقدار بسیار زیادی برطرف می گردد.
  • برای گرفتن بوی میگو در هنگام پخت، می توانید از ادویه جاتی مانند زردچوبه، زیره، پودر کاری، برگ بو یا ادویه گرام ماسالا بهره ببرید.
  • پخت طولانی مدت باعث تشدید بوی زهم میگو می گردد؛ پس مدت زمان پخت باید کوتاه و دقیق باشد.
  • افزودن چند قطره آبلیمو یا کمی گشنیز تازه در انتها پخت به کاهش بوی زهم میگو در غذا یاری می نماید.
  • برای از بین بردن بوی میگو از دست، پیشنهاد می کنیم ترکیب جوش شیرین با آبلیمو یا کمی سرکه سفید را روی دست ها بمالید و سپس با آب گرم بشویید.
  • بوی میگو در سطح سینک و تخته گوشت با استفاده از محلول آب داغ، سرکه سفید و جوش شیرین به خوبی از بین می رود.
  • شستن ظروف یا سطوح آلوده به میگو با لیمو و نمک، یکی از روش های طبیعی و موثر در حذف بوهای ماندگار است.
  • برای برطرف کردن بوی میگو از فضای خانه، می توانید پوست پرتقال، دارچین یا سرکه سفید را در یک قابلمه بجوشانید تا هوا معطر گردد.
  • اگر یخچال یا فریزر بوی میگو گرفته، ابتدا تمام سطوح را با محلول سرکه و آب گرم تمیز کنید و سپس، مقداری جوش شیرین یا زغال فعال را داخل ظرفی بریزید و در یخچال یا فریزر قرار دهید.
  • بسته بندی میگو در فریزر باید با کیسه های زیپ دار ضخیم یا ظروف درب دار کاملا محکم انجام گردد تا بوی میگو به سایر مواد منتقل نگردد.
  • هرگز میگو را در هوای آزاد برای مدت طولانی نگه ندارید؛ این کار باعث رشد سریع باکتری ها و ایجاد بوی بد می گردد.
  • برای از بین بردن بوی بد ماهی و میگو، می توانید از آبلیمو، سرکه، سیر و ادویه جات قوی بهره ببرید.
  • اگر میگو بویی شبیه به آمونیاک، ظاهر تیره، یا حالت لزج دارد، به احتمال زیاد فاسد شده و مصرف آن خطرناک است.
  • نگهداری میگو در دمای بالای 4 درجه سانتی گراد برای بیش از دو ساعت خطر رشد میکروب ها و بوی زهم را افزایش می دهد.
  • ترکیب ماست و زعفران در مرینیت میگو، هم به کاهش بو یاری می نماید و هم طعمی مطبوع به آن می دهد.
  • قرار دادن یک قاشق قهوه آسیاب شده یا وانیل خشک داخل یخچال، به جذب بوی به جای مانده میگو یاری می نماید.
  • هنگام تمیز کردن میگو، پوست و پاهای آن را جدا نموده و خط سیاه (رگ) روی پشت آن را با دقت کامل خارج کنید.
  • استفاده از روغن زیتون یا کره هنگام پخت، علاوه بر طعم دهی، در پوشاندن بوی زهم میگو نیز موثر است.
  • گذاشتن مقداری جوش شیرین در یک لیوان یا ظرف درباز در گوشه های یخچال باعث جذب بوهای ناخوشایند می گردد.
  • پس از کار با میگو، شست وشوی سینک، تخته و ظروف با محلول سرکه و جوش شیرین لازم است تا بوی ماندگار از بین برود.
  • استفاده از دستکش هنگام پاک کردن میگو، مانع انتقال بوی زهم به پوست دست ها می گردد.
  • جوشاندن سرکه یا آب لیمو روی حرارت کم، باعث خنثی شدن بوی میگو در فضای آشپزخانه می گردد.
  • استفاده از ادویه گرام ماسالا یا ترکیب فلفل سیاه، زیره و پاپریکا در پخت میگو به ویژه در خوراک ها، بوی زهم را از بین می برد.

سوالات متداول درباره روش های از بین بردن بوی زهم میگو

چرا میگو بوی زهم می گیرد؟

بوی زهم میگو معمولا به علت باقی ماندن دستگاه گوارش (خط روده)، رشد باکتری ها، فساد پروتئینی یا نگهداری نامناسب آن در دمای بالا ایجاد می گردد. هرچه میگو تازه تر باشد، بوی کمتری خواهد داشت.

چگونه می توانیم بوی زهم میگو را قبل از پخت از بین ببریم؟

برای از بین بردن بوی زهم میگو قبل از پخت، میگو را کاملا تمیز کنید و آن را به مدت 15 تا 30 دقیقه در ترکیب آب، آبلیمو یا سرکه و مقداری نمک یا شیر بخوابانید.

آیا شیر واقعا برای از بین بردن بوی میگو موثر است؟

بله. شیر به علت دارا بودن پروتئین های خاص، می تواند ترکیبات بودار میگو را جذب نموده و بوی آن را خنثی کند. تنها کافی است میگو را 15 دقیقه در شیر بخوابانید.

برترین ادویه برای گرفتن بوی زهم میگو چیست؟

زردچوبه، زنجبیل، فلفل سیاه، زیره، سیر و برگ بو از برترین ادویه ها برای حذف بوی زهم میگو هستند و در کنار طعم دهی، خاصیت بوگیر دارند.

اگر غذا پس از پخت هنوز بوی زهم میگو داشت چه کنیم؟

می توانید در انتها پخت، چند قطره آبلیموی تازه، گشنیز خرد شده یا کمی رب گوجه به غذا اضافه کنید تا بوی به جامانده را از بین ببرد.

چگونه بوی میگو را از دست هایمان پاک کنیم؟

برای حذف بوی میگو از دست، کافی است دست ها را با ترکیب آبلیمو و جوش شیرین یا کمی قهوه آسیاب شده ماساژ دهید و سپس، با آب گرم و صابون بشویید.

چگونه بوی میگو را از یخچال یا فریزر خارج کنیم؟

ابتدا یخچال را تخلیه نموده و همه قسمت های آن را با محلول آب و سرکه تمیز کنید. سپس، مقداری زغال فعال، جوش شیرین یا قهوه آسیاب شده را در کاسه یا لیوان مناسبی بریزید و با داخل یخچال یا فریزر بگذارید.

چگونه بفهمیم میگو خراب شده است؟

میگوی خراب معمولا بوی آمونیاک یا تعفن می دهد؛ بافت آن لزج و نرم شده و رنگ آن ممکن است خاکستری یا تیره گردد. در صورت مشاهده هر یک از این علائم، میگوها را دور بریزید؛ در غیر این صورت، ممکن است به شکل خطرناکی مسموم شوید.

آیا نگهداری میگو در فریزر بوی زهم ایجاد می نماید؟

اگر میگو به درستی بسته بندی نشده باشد (مثلا در کیسه های نازک یا بدون وکیوم)، بوی آن در فضای فریزر منتشر می گردد. برای جلوگیری از این مشکل، از بسته بندی وکیوم شده یا ظرف درب دار بهره ببرید.

چگونه بوی میگو را از ظروف یا سطوح آشپزخانه پاک کنیم؟

ظروف و سطوح آلوده به میگو را با آب داغ و محلول سرکه و جوش شیرین بشویید. برای اطمینان بیشتر می توانید از اسکاچ آغشته به لیمو یا نمک نیز بهره ببرید.

چه موادی باعث پوشاندن بوی زهم میگو در غذا می شوند؟

مواد معطر مانند پیاز، سیر، زنجبیل، گشنیز، شنبلیله، گرام ماسالا و چاشنی هایی مانند رب گوجه و آبلیمو می توانند بوی زهم میگو را در غذا کاملا پنهان نمایند.

منبع: افق کوروش
انتشار: 1 مرداد 1404 بروزرسانی: 1 مرداد 1404 گردآورنده: parisro.ir شناسه مطلب: 2551

به "7 روش از بین بردن بوی زهم میگو از غذا، دست، آشپزخانه و یخچال" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "7 روش از بین بردن بوی زهم میگو از غذا، دست، آشپزخانه و یخچال"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید