بنتو یا بقچه غذای ژاپنی و روش تهیه آن

به گزارش مجله سفرنامه پاریس، بنتو یا بقچه غذای خانگی یک سبک یا فرهنگ ارایه غذای ژاپنی است. فرق آن با همبرگر یا ساندویچ غربی ها و لقمه های نان و پنیر که ما ایرانی ها با خود به مدرسه یا سر کار می بریم در دقت به جزییات و تعادل بین مواد تشکیل دهنده غذا است.

بنتو یا بقچه غذای ژاپنی و روش تهیه آن

بنتو چیست؟

یک بنتوی ایده آل یا یک بقچه غذای ژاپنی با مراقبت و دقت زیادی درست می گردد و باید بتواند با داشتن مزه ها، بافت ها و گروه های غذایی متنوع و متفاوت یک غذای کامل باشد. این ظرف غذا به طور کلی از برنج، گوشت قرمز، ماهی و ترشی سبزیجات تشکیل می گردد.

ژاپنی ها به داشتن خصایل جالب و جذابی معروف هستند اما یکی از این ها توانایی استفاده بهینه از کم ترین فضای به جای مانده است. یک جعبه بنتو یا بسته غذا هم در این میان استثنا نیست و مواد غذایی در آن با نظم و ترتیب در مربع ها یا مستطیل های کوچک، تنگاتنگ هم چیده می شوند تا حمل آن برای دانش آموز و کارمندی که باید غذایش را با خود بیرون از خانه ببرد سخت نباشد.

به طور مرسوم، مادر خانواده این ظرف غذا را برای بچه ها و همسرش آماده می نماید. امروزه ظروف بنتو را می توان در بسیاری از فروشگاه ها پیدا کرد زیرا بنتو توانسته نظر مردم کشورهای دیگر را هم به خود جلب کند و حتی تبدیل به یک ترِند گردد. با این حال، بنتو یا اُبِنتو (به زبان فاخرتر) به هر شکلی که باشد یادآور کشور آفتاب تابان، یعنی ژاپن است.

یک بقچه بنتو از چه موادی تشکیل می گردد؟

برنج ماده اصلی هر بنتویی است. بنتوی بدون برنج مثل ساندویچ بدون نان است. برنج را برای این منظور می توان به روش های مختلفی درست کرد، مانند هاکومای (برنج معمولی)، گنمای (برنج قهوه ای)، سکیهان (برنج و لوبیا قرمز)، زاکومای (برنج و مخلوط غلات)، نوریبِن (برنج با یک لایه جلبک دریایی نوُری) و واکامی گوهان (برنج و جلبک دریایی).

مواد غذایی دیگر در یک بسته بنتو شامل اومِبوشی (ترشی آلو برقانی)، سالاد (با سبزیجاتی که نماینده فصلی که در آن هستند باشد)، تاماگویاکی (املت شیرین و رول شده ژاپنی)، آگِمونو (غذاهای کوچک سرخ شدنی مثل تمپورا، کروکت و تکه های ماهی)، ماهی کبابی، نیمونو (ماهی، سبزیجات و گوشت آب پز) و سوشی (غذای دریایی محبوب، که انواع مختلفی دارد).

بنتو نام ها و انواع مختلفی دارد مانند کوراکو بنتو، هینومارو بنتو، اِکیبن بنتو و غیره اما ما در این مطلب قصد داریم طرز تهیه یک نوع بنتوی ساده به نام کوراکو را به شما آموزش دهیم.

مواد لازم برای تهیه کوراکو بنتو

کوفته برنجی با سیب زمینی

300 گرم برنج

150 گرم سیب زمینی شیرین

430 میلی لیتر آب

نصف قاشق غذاخوری نمک

مواد لازم برای سبزیجات شور

50 گرم فلفل دلمه ای

50 گرم هویج

50 گرم کدو

50 گرم تربچه

100 میلی لیتر سرکه

150 میلی لیتر آب

3 قاشق غذاخوری شکر

1 قاشق چایخوری نمک

تاماگویاکی (املت رولی ژاپنی)

4 عدد تخم مرغ

2 قاشق غذاخوری شکر

1 قاشق چایخوری نمک

1 قاشق چایخوری سس سویا

2 قاشق غذاخوری آب

کمی روغن

تاتسوتا آگه (مرغ سرخ شده)

نیم کیلو ران مرغ (بدون استخوان)

3 قاشق غذاخوری سس سویا

2 قاشق چایخوری پودر زنجبیل

نصف فنجان روغن گیاهی

طرز تهیه کوفته برنجی با سیب زمینی، یکی از غذاهای بنتو

  1. برنج را در آبکش بشورید و بگذارید آبش برود. سپس آن را در یک قابلمه در دار بریزید و به آن آب اضافه کنید و 30 دقیقه بگذارید بماند. سیب زمینی را بشورید و به میزان مربع های یک سانتی متری ببرید و در آب بریزید.
  2. به برنج نمک اضافه نموده و سیب زمینی شیرین را روی آن بریزید. در قابلمه را بگذارید تا با شعله میانه بپزد. وقتی آب جوش آمد، بگذارید 30 ثانیه قُل بزند سپس حرارت شعله را کم کنید و بگذارید 15 دقیقه بپزد. وقتی برنج پخته شد شعله را خاموش کنید اما در قابلمه را تا 10 دقیقه برندارید تا برنج خوب بخارپز گردد. سپس آن را هم بزنید و از آن کوفته های یک لقمه ای دربیاورید و آن را به عنوان بخشی از بنتو آماده کنید.

طرز تهیه سبزیجات شور

  1. آب، شکر و نمک را در یک قابلمه بریزید، روی شعله بگذارید تا شکر و نمک حل گردد.
  2. سبزیجات را به میزان های یک لقمه ای خرد کنید. فلفل دلمه ای را به میزان مربع های 2 سانتی متری ببرید. کدو را به شکل نیم دایره تکه تکه کنید. تربچه را از وسط نصف کنید. حالا سبزیجات را یک بار با آب معمولی آبکش کنید، داخل ظرفی بریزد و محلول شوری را که درست نموده اید روی آن بریزید. چیزی شبیه یک بشقاب ک.چک یا نعلبکی را به عنوان وزنه روی آن ها بگذارید و بگذارید یک ساعت بماند تا آماده قرار گرفتن در بقچه بنتو گردد.

طرز تهیه املت رولی ژاپنی (تاماگویاکی)

  1. مواد چاشنی تخم مرغ را در یک کاسه بریزید و خوب هم بزنید. در یک کاسه دیگر تخم مرغ ها را بشکنید و هم بزنید تا سفیده و زرده خوب با هم مخلوط شوند. در حالی که تخم مرغ ها را هم می زنید چاشنی را به آن اضافه کنید.
  2. ماهیتابه را روی شعله قرار دهید و وقتی سطح آن گرم شد نصف قاشق روغن اضافه کنید. ابتدا یک سوم مخلوط تخم مرغ را در ماهیتابه بریزید، وقتی نیم پز شد تخم مرغ را به سمت خودتان رول کنید و روی هم بیاورید. حالا باید تخم مرغ رول شده را به سمت دیگر ماهیتابه هل دهید، دوباره روغن اضافه کنید و نصف دیگر مخلوط تخم مرغ را داخل ماهیتابه بریزید. وقتی می خواهید نصف دیگر تخم مرغ را بریزید باید تخم مرغ تا شده ای که داخل ماهیتابه است کمی بلند کنید تا مایع تخم مرغ تازه به زیر آن برود و در تمام ماهیتابه پخش گردد.

بار دیگر تخم مرغ را به سمت خودتان تا کنید، بقیه مایه را در ماهیتابه بریزید و دوباره رول کنید و بگذارید با حرارت کم بپزد تا طلایی گردد. املت تخم مرغ را که حالا ضخیم شده است در یک ورقه سلوفان قرار داده و آن را بپیچید، اما طوری که زاویه دار و به شکل یک مستطیل یا مربع دراز دربیاید. وقتی املت سرد شد، سلوفان را جدا کنید و آن را به میزان مربع های سه سانتی متری ببرید تا آماده قرار گرفتن در بنتو گردد.

+می توانید ویدئوی آموزش ساده تاماگویاکی را از اینجا ببینید.

طرز تهیه مرغ سرخ شده (تاتسوتا آگه)

  1. سس سویا و پودر زنجفیل را در یک ظرف با هم مخلوط کنید. مرغ را به مدت 30 تا 60 دقیقه در آن بخوابانید. سپس مرغ ها را بیرون بیاورید و با دستمال خشک کنید.
  2. در یک قابلمه کوچک روغن را گرم کنید، تکه های مرغ را داخل روغن قرار دهید و بگذارید حسابی سرخ شوند. سپس با دستمال روغن مرغ ها را بگیرید.

چیدن غذاها در جعبه بنتو

مرغ سرخ شده تاتسوتا آگه، املت مرغ و سبزیجات شور را کنار هم در جعبه قرار دهید. آب سبزیجات را بگیرید و برای جدا کردن غذاها از یکدیگر از برگ های تزیینی یا ورق آلومینیوم بهره ببرید. در چینش غذا رنگ های متضاد را کنار هم قرار دهید تا چشم نواز باشد. با کمی خلاقیت در چیدمان و تزیین بنتو می توانید برای بچه ها هم جعبه های بنتوی هیجان انگیز درست کنید!

منبع: کتاب کاله
انتشار: 15 شهریور 1401 بروزرسانی: 15 شهریور 1401 گردآورنده: parisro.ir شناسه مطلب: 2250

به "بنتو یا بقچه غذای ژاپنی و روش تهیه آن" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "بنتو یا بقچه غذای ژاپنی و روش تهیه آن"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید