طرز تهیه ساندویچ وافل پنیری (چافل)
به گزارش مجله سفرنامه پاریس، ساندویچ وافل پنیری یا ساندویچ چافل (Chaffle Sandwich) یکی از انواع وافل خوشمزه و از و از ساده ست. شما می تونید این وافل خوشمزه رو با آرد و تخم مرغ و پنیر درست نموده و به دلخواه، با گوشت مرغ، بیکن، ژامبون، سبزیجات و انواع سس آماده کنید. ساندویچ وافل پنیری یه گزینه عالی برای یا و یه انتخاب مناسب برای میان وعده به حساب میاد. با این مقاله از در همراه ما باشید تا طرز تهیه ساندویچ وافل پنیری به چند روش مختلف رو به شما آموزش بدیم.
طرز تهیه ساندویچ وافل پنیری با مرغ در یک نگاه
برای درست کردن ساندویچ وافل پنیری با مرغ، اول گوشت سینه مرغ رو تمیز کنید و به صورت نوارهای باریک برش بزنید. جعفری تازه خرد شده رو هم آماده کنید. سپس، مرغ رو با مخلوطی از سس خردل، مایونز، جعفری و ادویه ها (نمک، فلفل، پودر سیر و پاپریکا) طعم دار کنید و حداقل 15 دقیقه در یخچال استراحت بدید. بعد هر طرف مرغ ها رو در تابه با حرارت میانه و کمی روغن یا کره حدود 3 تا 4 دقیقه بپزید تا طلایی و کاملا پخته بشن.
همزمان، مایه وافل پنیری رو با هم زدن تخم مرغ، افزودن آرد، پنیر چدار خرد شده، پنیر موزارلا و ادویه ها آماده کنید. سپس، وافل ساز یا تابه رو گرم و کمی چرب کنید و مایه وافل رو حدود 3 تا 5 دقیقه بپزید تا طلایی و پنیر داخلش ذوب بشه.
یکی از وافل ها را روی بشقاب بذارید و مرغ پخته رو روی اون پخش کنید. در صورت تمایل، یه ورق پنیر چدار اضافه کنید و وافل دوم رو روی مواد بذارید؛ در ادامه، هر طرف ساندویچ رو در ساندویچ ساز یا تابه با حرارت میانه برای یکی دو دقیقه پرس کنید تا طلایی و کشدار بشه. در آخر، ساندویچ رو یک دقیقه استراحت بدید، از وسط نصف کنید و با سس دلخواه یا جعفری تازه سرو کنید.
برای مطالعه مواد لازم، جزییات و مراحل درست کردن ساندویچ وافل پنیری ادامه این مطلب رو بخونید.
مواد لازم برای طرز تهیه ساندویچ وافل پنیری با مرغ (برای 2 نفر)
| مواد اولیه | میزان مورد احتیاج |
| سینه مرغ (بدون پوست و استخوان) | 100 گرم |
| سس خردل | 1 قاشق غذاخوری |
| سس مایونز | 1 قاشق غذاخوری |
| جعفری خرد شده | 1 قاشق غذاخوری |
| آرد گندم | 2 قاشق غذاخوری |
| پنیر چدار | 3 ورق |
| پنیر موزارلا (رنده شده) | نصف لیوان فرانسوی دسته دار |
| تخم مرغ | 2 عدد |
| فلفل سیاه، پودر سیر و پودر پیاز | به میزان کافی |
| نمک و پاپریکا | به میزان کافی |
| انواع سس | برای سرو با وافل پنیری |
مدت زمان لازم برای آماده سازی مواد اولیه: حدود 8 تا 12 دقیقه
مدت زمان لازم برای پخت ساندویچ وافل پنیری با مرغ: حدود 18 تا 25 دقیقه
مراحل طرز تهیه ساندویچ وافل پنیری با مرغ
طرز تهیه ساندویچ وافل پنیری هم در دستگاه وافل ساز و هم در تابه با گوشت مرغ، ژامبون، بیکن یا فقط با سبزیجات قابل انجامه. شما می تونید ساندویچ وافل پنیری رو به عنوان میان وعده یا ناهار و شام سبک سرو کنید.
مرحله اول: گوشت سینه مرغ رو آماده کنید
در اولین مرحله از طرز تهیه ساندویچ وافل پنیری با مرغ، گوشت سینه مرغ رو کاملا تمیز کنید، بشورید و در سبد بریزید تا آب اضافی گوشت سینه مرغ خارج بشه. بهتره گوشت سینه مرغ رو به صورت نواری باریک برش بزنید تا بعدا هم به خوبی طعم دار بشه و هم سریع و یکنواخت بپزه.
جعفری تازه رو هم پاک کنید و برگ های زرد و ساقه های اضافی رو دور بریزید. سپس، جعفری تازه رو بشورید و در سبد بریزید تا آب اضافی رفع بشه. در ادامه، برگ های تر و تازه جعفری رو به صورت ریز ساطوری کنید.
در صورت تمایل، برای خرید انواع گوشت مثل گوشت مرغ می تونید به روش های و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.
مرحله دوم: مایه مرینیت مرغ رو درست کنید
حالا یه کاسه میانه انتخاب کنید و سس خردل، سس مایونز و جعفری خرد شده رو داخل این کاسه بریزید. این مواد رو به خوبی هم بزنید تا یه سس لطیف و یکنواخت درست بشه.
برای خرید انواع سس مثل سس مایونز و سس خردل می تونید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.
مرحله سوم: ادویه ها رو اضافه کنید
در این مرحله از طرز تهیه ساندویچ وافل پنیری خوشمزه، میزان کمی نمک، پودر پیاز ()، پودر سیر ()، فلفل سیاه و پاپریکا رو هم به مایه ماریناد مرغ () اضافه کنید. محتویات این کاسه رو دوباره حسابی هم بزنید تا همه مواد کاملا مخلوط بشن.
برای خرید انواع ادویه ها مثل نمک، فلفل سیاه، پودر سیر و پاپریکا می تونید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.
مرحله چهارم: گوشت مرغ رو مزه دار کنید و استراحت بدید
حالا گوشت مرغ رو که قبلا به صورت نواری باریک خرد کردید، داخل این سس قرار بدید و با قاشق حسابی زیر و رو کنید تا همه تکه ها به مواد آغشته بشن و طعم بگیرن. روی این کاسه رو با درپوش مناسب یا با سلفون بپوشونید و برای 15 دقیقه داخل یخچال بذارید.
در این فاصله، گوشت مرغ در مایه ماریناد استراحت می کنه و کاملا طعم دار می شه. اگر عجله دارید، می تونید از مرحله استراحت دادن مرغ در یخچال چشم پوشی کنید. همین که تکه های گوشت مرغ به مواد آغشته بشن کافیه. فقط حواس تون باشه میزان سس رو زیاد نکنید که مرغ موقع پخت آب نندازه.
مرحله پنجم: گوشت سینه مرغ رو بپزید
در این مرحله از طرز تهیه ساندویچ چافل، میزان کمی روغن یا کره رو در تابه مناسبی بریزید و روی حرارت میانه بذارید تا گرم بشه، ولی دود نکنه. در ادامه، مرغ های مزه دار شده رو به صورت پخش و یکنواخت داخل تابه بریزید؛ مراقب باشید تابه بیش از میزان شلوغ نشه تا برش های مرغ آب نندازن.
حالا هر طرف تکه های مرغ رو حدود 3 تا 4 دقیقه بپزید تا رنگ شون طلایی بشه و داخل شون دیگه صورتی نباشه. اگر تکه ها ضخیم تر بودن، مدت زمان بیشتری رو برای پخت در نظر بگیرید. در آخر برای اطمینان از پخت کامل برش های سینه مرغ، یک تکه رو نصف کنید؛ اگر داخلش کاملا سفید بود یعنی پخته. بعد از پخت، گوشت مرغ رو حدود 1 تا 2 دقیقه به حال خودش بذارید تا استراحت کنه. به این ترتیب، موقع ریش ریش کردن دیگه آب نمی ندازه.
برای خرید روغن سرخ کردنی و کره می تونید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.
مرحله ششم: مایه وافل پنیری رو آماده کنید.
حالا باید 2 عدد تخم مرغ رو داخل یه کاسه بزرگ بشکنید و حدود 20 تا 30 ثانیه با همزن دستی یا چنگال هم بزنید. تخم مرغ ها باید کاملا یکدست بشن و رنگ شون روشن بشه و از حالت لختگی خارج بشن. بعد 2 قاشق غذاخوری آرد سفید رو الک کنید و داخل کاسه حاوی تخم مرغ بریزید. این مواد رو با لیسک به آرومی و به صورت دورانی فقط به میزان ای هم بزنید که آرد و تخم مرغ کاملا مخلوط بشن. توجه داشته باشید، اگر این ترکیب رو با سرعت بالا و بیش از حد هم بزنید، بافت وافل پنیری تون بعدا سفت می شه.
برای خرید تخم مرغ و آرد سفید می تونید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.
مرحله هفتم: پنیرها رو اضافه کنید
الان دیگه وقتشه، 3 ورق پنیر چدار () رو به قطعات کوچیک تر برش بزنید. تکه های پنیر چدار هر چی کوچیک تر باشن، داخل وافل بهتر ذوب می شن و طعم شون توی وافل به صورت یکنواخت تری پخش می شه. قطعات پنیر چدار رو داخل مایه وافل بریزید و با لیسک یا قاشق بزرگ، خیلی آروم مخلوط کنید تا چدار له نشه و شکل مکعبی خودش رو حفظ کنه. به این ترتیب، موقع گاز زدن ساندویچ وافل پنیری می تونید تکه های چدار ذوب شده رو زیر دندون تون حس کنید.
بعدش نصف لیوان پنیر موزارلا رنده شده () رو هم اضافه کنید تا وافل پنیری تون حسابی حالت کشسانی پیدا کنه. توجه داشته باشید، پنیر موزارلا رو باید کم کم بریزید و حدود 10 تا 15 دقیقه فقط در حد مخلوط شدن هم بزنید. اگه بیش از حد هم بزنید، تکه های پنیر موزارلا به هم و به کف کاسه می چسبن و بافت ساندویچ وافل پنیری خراب می شه.
برای خرید انواع پنیر پخت و پز مثل پنیر چدار و موزارلا می تونید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.
مرحله هشتم: ادویه ها رو اضافه کنید
در این مرحله باید فلفل سیاه، پودر سیر و پودر پیاز رو به مایه وافل پنیری اضافه کنید. توصیه می کنیم اصلا نمک نزنید؛ چون هم پنیر چدار و موزارلا نمک دارن و هم قبلا به گوشت مرغ کمی نمک زدید. ادویه ها رو روی سطح مایه پخش کنید تا موقع هم زدن، یکنواخت تر ترکیب بشن. در ادامه، مایه وافل پنیری رو به مدت 10 ثانیه هم بزنید تا همه مواد با هم ترکیب بشن.
در انتها، مایه وافل پنیری باید نه خیلی سفت و نه خیلی رقیق باشه؛ یعنی بافتش باید کمی غلیظ تر از تخم مرغ زده شده و در عین حال، روان تر از مایه کیک باشه. اگر احساس کردید خیلی رقیق شده، کافیه نصف قاشق غذاخوری آرد بهش اضافه کنید. اگر هم خیلی سفت بود، به میزان 1 قاشق غذاخوری شیر توی مایه وافل بریزید.
مرحله نهم: دستگاه وافل ساز رو آماده کنید
دستگاه وافل ساز رو روشن کنید و بذارید حداقل 3 تا 5 دقیقه گرم بشه تا دمای صفحاتش یکنواخت بشه. اگر دستگاه شما چراغ نشانگر داره، صبر کنید تا چراغ آماده شدن برای پخت روشن بشه. بعدش صفحات وافل ساز رو با یه لایه خیلی کم کره یا روغن چرب کنید؛ برای این کار می تونید از قلم مو یا دستمال بهره ببرید. این کار باعث می شه وافل به صفحات نچسبه و لبه هاش طلایی و ترد بشه.
نکته مهم اینه که چربی زیاد باعث روغنی شدن وافل و چربی کم باعث چسبیدن وافل می شه؛ پس تعادل رو رعایت کنید. وقتی وافل ساز گرم و آماده شد، وقتشه مایه رو داخلش بریزید. اگه وافل ساز ندارید، می تونید میزانی از مایه رو وسط تابه (کمی چرب و داغ) بریزید و با پشت قاشق کمی پخش کنید تا ضخامتش یکنواخت بشه. درب تابه رو بگذارید و حدود 3 تا 4 دقیقه صبر کنید تا زیر وافل طلایی و پنیر ذوب بشه؛ بعد وافل رو برگردونید و طرف دیگه رو هم 3 تا 4 دقیقه بپزید.
برای خرید کره می تونید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.
مرحله دهم: وافل پنیری رو بپزید
حالا برای هر وافل، حدود نصف تا دو سوم پیمانه از مایه پنیری رو وسط صفحات دستگاه وافل ساز بریزید و با پشت قاشق کمی پخش کنید؛ ولی زیاد فشار ندید که هوای داخل مایه از بین نره و پنیرها هم یکنواخت بمونن. اگر می خواید کشدارتر باشه، یه ورق پنیر چدار هم وسطش اضافه کنید. درپوش وافل ساز رو ببندید و حدود 3 تا 5 دقیقه صبر کنید تا لبه ها طلایی و پنیر داخل کاملا ذوب بشه.
حواس تون باشه حرارت خیلی زیاد باعث می شه لبه ها سریع بسوزن و وسط وافل هنوز خام بمونه؛ پس صبورانه و با حرارت میانه عمل کنید. بعد از پخت، وافل رو با نوک چاقو یا لیسک نازک از صفحات جدا کنید و بذارید حدود 1 دقیقه روی توری خنک بشه تا بخار داخلی باعث نرم شدن لایه بیرونی نشه. با این میزان مواد معمولا دو وافل میانه برای 2 ساندویچ آماده می شه و اگر بخواید از قبل آماده کنید، بعد از خنک شدن می تونید وافل ها رو داخل کیسه فریزر بذارید و موقع سرو دوباره کمی گرم شون کنید.
مرحله یازدهم: گوشت مرغ رو روی وافل بچینید
در این مرحله از طرز تهیه ساندویچ وافل پنیری، یکی از وافل های پخته و آماده شده رو روی تخته یا بشقاب قرار بدید. حالا نصف گوشت سینه مرغ پخته شده رو که قبلا خلالی کردید، روی وافل پهن کنید. مراقب باشید که مرغ از لبه ها بیرون نزنه؛ وگرنه ساندویچ تون موقع پرس کردن از هم باز می شه. اگر دوست دارید ساندویچ خیلی کشدار باشه، یه ورق پنیر چدار هم روی گوشت مرغ قرار بدید. بعد وافل دوم رو روی باقی مواد بذارید.
مرحله دوازدهم: ساندویچ وافل پنیری رو پرس کنید
شما به دلخواه می تونید این ساندویچ وافل پنیری رو توی ساندویچ ساز یا تابه کم عمق بذارید و پرس کنید. البته، باید تابه یا ساندویچ ساز رو کمی چرب کنید و حرارت رو میانه نگه دارید تا وافل نسوزه. هر طرف رو حدود 1 تا 2 دقیقه پرس کنید تا سطح وافل طلایی و پنیر داخلش کاملا ذوب بشه. اگر از تابه استفاده می کنید، درب تابه رو ببندید یا یه قابلمه سبک روی وافل فشار بدید تا حرارت یکنواخت و پنیر کاملا کشدار بشه.
مرحله آخر: ساندویچ وافل پنیری رو سرو کنید
بعد از پرس، ساندویچ وافل پنیری رو حدود 1 دقیقه استراحت بدید تا مواد داخلش کمی خودشون رو بگیرن و هنگام برش پنیر از اطراف ساندویچ بیرون نریزه. بعد با یه چاقوی تیز از وسط نصفش کنید و همراه با سس دلخواه مثل سس تند یا با کمی جعفری تازه سرو کنید. راست، در صورت تمایل، به جای گوشت مرغ می تونید ساندویچ وافل پنیری با بیکن یا ژامبون درست کنید.
انواع سس رو به روش های حضوری و اینترنتی از هم می تونید خریداری کنید.
روش تهیه ساندویچ وافل پنیری با سبزیجات
در طرز تهیه ساندویچ وافل پنیری با سبزیجات، اول باید وافل ها رو طبق رسپی بالا درست کنید. بعد سبزیجات دلخواه مثل فلفل دلمه ای خرد شده، قارچ اسلایسی، گوجه گیلاسی نصف شده و اسفناج تازه رو کمی با روغن زیتون یا کره در تابه تفت بدید تا نرم و خوش عطر بشن؛ نمک و فلفل و کمی پودر سیر بهشون اضافه کنید.
بعد یه لایه پنیر موزارلا و چدار روی وافل بریزید، سبزیجات تفت خورده رو روش پخش کنید و در صورت تمایل یه ورق پنیر چدار دیگه روی سبزیجات بذارید. وافل دوم رو روی مواد قرار بدید و ساندویچ رو داخل تابه یا ساندویچ ساز بذارید و هر طرف وافل ها رو با حرارت میانه حدود 2 تا 3 دقیقه گرم کنید تا پنیر کشدار و وافل طلایی و ترد بشه.
نکات مهم در طرز تهیه ساندویچ وافل پنیری
- بهتره مرغ رو همواره به نوارهای باریک یا خلالی برش بدید تا هم سریع تر بپزه و هم به صورت یکنواخت طعم دار بشه.
- برای مزه دار کردن مرغ، میزان سس رو زیاد نکنید تا موقع پخت آب نندازه و وافل تون خیس و خراب نشه.
- قبل از ریختن مایه وافل داخل وافل ساز، دستگاه رو حداقل 3 تا 5 دقیقه گرم کنید و صفحاتش رو با کمی کره یا روغن چرب کنید تا وافل بهش نچسبه و لبه ها ترد بشه.
- مایه وافل رو بیش از میزان هم نزنید تا هوا و بافتش حفظ بشه؛ هم زدن زیاد باعث سفت شدن وافل می شه.
- پنیر موزارلا و چدار رو به تدریج اضافه کنید و آروم مخلوط کنید تا تکه های پنیر له نشن و موقع گاز زدن کشدار باقی بمونه.
- وافل ها و ساندویچ رو با حرارت میانه بپزید و پرس کنید تا طلایی و خوش رنگ بشن؛ حرارت زیاد باعث سوختن بیرون و خام موندن داخل می شه.
- بعد از پخت وافل و پرس کردن ساندویچ، یک دقیقه استراحت بدید تا مواد داخلش خودشون رو بگیرن و پنیر از اطراف بیرون نریزه.
- همواره قبل از سرو، مزه مواد رو امتحان کنید و در صورت احتیاج نمک یا ادویه اضافه کنید تا طعم ها متعادل باشه.
- اگر دوست دارید وافل کشدارتر باشه، می تونید یک ورق پنیر چدار بین لایه ها اضافه کنید.
- هنگام برش و سرو از چاقوی تیز بهره ببرید تا وافل و پنیر کشدار از هم باز نشه و ظاهر ساندویچ خوشگل بمونه.
- در صورت تمایل، می تونید ساندویچ وافل پنیری رو بدون پرس کردن سرو کنید.
فوت و فن های خوشمزه شدن ساندویچ وافل پنیری
می تونیم وافل پنیری رو بدون وافل ساز درست کنیم؟
بله، می تونید از یه تابه نچسب بهره ببرید؛ فقط تابه رو به خوبی گرم و کمی چرب کنید و هر طرف وافل رو برای 3 تا 4 دقیقه با درب بسته بپزید.
پنیر چدار نداریم، چی جایگزینش کنیم؟
می تونید از پنیر گودا یا پنیر ورقه ای ساده بهره ببرید؛ فقط توجه داشته باشید که با چدار خوش طعم تر و خوش رنگ ترش می شه.
چرا وافل ها گاهی اوقات خمیر و بیش از میزان نرم می شن؟
احتمالا حرارت زیاد بوده و باعث شده بیرونش بسوزه و داخلش خمیر بشه؛ شاید هم زمان پخت کم بوده، یا میزان زیادی از مایه رو در وافل ساز ریختید. میزان مایه باید به میزان و زمان پخت حدود 3 تا 5 دقیقه باشه.
می تونیم مرغ رو از قبل آماده کنیم؟
بله، حتی اگر مرغ رو از چند ساعت قبل طعم دار کنید بهتر هم می شه. فقط موقع سرو دوباره کمی گرمش کنید.
ساندویچ وافل پنیری رو می تونیم فریز کنیم؟
خود وافل پنیری رو می تونید فریز کنید؛ اما ساندویچ آماده بهتره تازه سرو بشه. چون مرغ پخته و پنیر بعد از یخ زدایی کیفیت خودشون رو از دست می دن.
چرا گاهی اوقات وافل به دستگاه می چسبه؟
احتمالا یا دستگاه به میزان کافی گرم نشده، یا صفحه ها چرب نبودن، یا مایه خیلی رقیق بوده. چرب کردن صفحات و صبر کردن برای گرم شدن کامل خیلی مهمه.
منبع: افق کوروش