تورم بهار 37.6 درصد شد ، تورم 56 درصدی برای خوراکی ها

به گزارش سفر به فرانسه، فصل بهار امسال نرخ تورم 37.6 درصد و تورم خوراکی ها 56.4 درصد بوده است که در میان خوراکی ها سیب زمینی با 90.6 درصد بیشترین افزایش قیمت و تخم مرغ با منفی 18.2 درصد بیشترین کاهش قیمت را داشته اند.

تورم بهار 37.6 درصد شد ، تورم 56 درصدی برای خوراکی ها

به گزارش ایسنا، براساس اطلاعات منتشر شده در گزارش فصلی اقتصاد ایران توسط مرکز آمار در فصل بهار 1398 شاخص قیمت کالاها و خدمات مصرفی کل کشور(بر مبنای سال 1395) رقم 173.1 را نشان می دهد؛ به طوری که درصد تغییرات 12 ماه منتهی به خرداد 1398 نسبت به 12 ماه مشابه قبل برای این شاخص 37.6 درصد بوده است.

همچنین در این فصل نرخ تورم برای خانوارهای شهری 36.9 درصد و برای خانوارهای روستایی 41 درصد بوده است. نرخ تورم گروه های خوراکی ها، آشامیدنی ها و دخانیات و کالاهای غیرخوراکی و خدمات به ترتیب 56.4 و 30.1 درصد بوده است.

در فصل بهار سال جاری درصد تغییرات شاخص کل قیمت کالاها و خدمات مصرفی مربوط به دهک دهم به میزان 40.2 درصد بوده است. همچنین شاخص نرخ تورم گروه خوراکی ها، آشامیدنی ها و دخانیات برای این دهک 56 درصد و نرخ تورم کالاهای غیرخوراکی و خدمات 36.3 درصد ثبت شده است.

کمترین میزان تغییرات شاخص کل قیمت کالاها و خدمات مصرفی هم مربوط به دهک اول با 37.1 درصد بوده و همچنین شاخص نرخ تورم گروه خوراکی ها، آشامیدنی ها و دخانیات برای این دهک 52.2 درصد و نرخ تورم کالاهای غیرخوراکی و خدمات 25.2 درصد برآورد شده است.

شاخص کل قیمت تولیدکننده(بر مبنای سال 1390) رقم 471.4 را نشان می دهد؛ به طوریکه درصـد تغییرات 12 ماه منتهی به خرداد 1398 نسبت به دوازده ماه مشابه قبل برای این شاخص 58.6 درصد بوده است. در این فصل گروه اصلی صنعت با 77.2 درصد بالاترین نرخ تورم را داشته است.

شاخص کل قیمت کالاهای صادراتی برحسب ریالی رقم 441.4 و دلاری رقم 140.2 را نشان می دهد؛ به طوریکه درصـد تغییرات 12 ماه منتهی به خرداد 1398 نسبت به 12 ماه مشابه قبل بر حسب ریالی 78.4 و دلاری 19.3 درصد بوده است. نرخ تورم ریالی و دلاری کالاهای وارداتی نیز به ترتیب 149.7 و 25.1 درصد بوده است.

بررسی درصد تغییرات متوسط قیمت اقلام خوراکی منتخب در مناطق شهری کل کشور نسبت به دوره قبل نیز بیانگر آن است که در بهار سال جاری سیب زمینی با 90.6 درصد بیشترین افزایش قیمت و تخم مرغ با منفی 18.2 درصد بیشترین کاهش قیمت را داشته اند.

منبع: همشهری آنلاین
انتشار: 15 آذر 1398 بروزرسانی: 30 فروردین 1399 گردآورنده: parisro.ir شناسه مطلب: 603

به "تورم بهار 37.6 درصد شد ، تورم 56 درصدی برای خوراکی ها" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "تورم بهار 37.6 درصد شد ، تورم 56 درصدی برای خوراکی ها"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید