سلادونهای تاریخی از چین برگشتند
به گزارش مجله سفرنامه پاریس، تهران (پانا) - ظروف سلادون موزه ملی ایران که در کشور چین و در قالب نمایشگاهی با نام سلادون های لونگ چوان و جهانی شدن به نمایش درآمده بود، به موزه مادر کشور برگشت.
با ما همراه باشید و با تورهای چین از شگفت انگیزترین کشور دنیا دیدن کنید بر روی دیوار چین سلفی بگیرید، از قصر ممنوعه دیدن کنید و در خیابان شانگهای پیشرفته ترین آسیا قدم بزنید.
به گزارش ایسنا، جبرئیل نوکنده - رییس کل موزه ملی ایران - در تشریح فرآیند بازگشت آثار گفت: مجموعه ای از آثار موزه ملی ایران شامل 14 قلم ظرف مشهور به سلادون که در نمایشگاهی با عنوان سلادون های لونگ چوان و دنیای شدن در کشور چین به نمایش درآمده بود، بامداد دوشنبه 28 مهر ماه به فرودگاه بین المللی امام خمینی (ره) وارد شد و بعد از انجام تشریفات گمرکی با همراهی یگان حفاظت به موزه ملی ایران منتقل شد.
وی درباره مد نظر قراردریافت محدودیت های حاصل از همه گیری کرونا گفت: آنچه این نمایشگاه را با دیگر رویدادهای مشابه متفاوت کرد، قرار دریافت در شرایط و محدودیت های ناشی از شیوع ویروس کرونا بود که خوشبختانه همه مراحل نقل و انتقال و بازگشایی جعبه ها با رعایت تمامی دستورالعمل های مرتبط و لحاظ کردن تدابیر اختصاصی برای آثار انجام شد.
او با تاکید بر این که آثار نمایشگاه پس از گذراندن دوره استراحت و قرنطینه توسط هیئت کارشناسان عالی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی مورد بازبینی قرار گرفته و اصالت و سلامت آثار تایید شده، درباره دستاوردهای این رخداد فرهنگی گفت: این نمایشگاه کوشش کرد همپای بسیاری از موزه های بزرگ دنیا، بخشی از ظرفیت غنی میراث فرهنگی ایران را به نمایش بگذارد. پس از این نمایشگاه بسیاری از موزه های چین مشتاق برگزاری نمایشگاه های متقابل بین ایران و چین شدند.
به گزارش روابط عمومی موزه ملی ایران، گنجینه بزرگ این نمایشگاه با موضوع مشترک سلادون و حضور موزه های بزرگ در کنار یکدیگر نشان مشترک بودن مواریث فرهنگی و فرامرزی بودن آنها برای همه دنیایان است که نتیجه آن دوستی پایدار ملت ها به روش دیپلماسی فرهنگی محسوب می گردد.
نمایشگاه دنیای لونگ چوان: سلادون لونگ چوآن و دنیای شدن دوشنبه 24 تیر سال گذشته درکاخ جایی گونگ در کاخ موزه شهر پکن (شهر ممنوعه) با حضور محمدرضا کارگر - رییس اداره کل موزه ها و اموال منقول تاریخی -، گوآن چیانگ - رییس میراث فرهنگی چین- ، وانگ شی دونگ - مدیر کاخ موزه چین - ، جن شیا دونگ - شهردار شهر لی شوئ استان چو جیانگ- ، چن شو اوا - رییس موزه استان چو جیانگ، - باقری - رییس دیپلماسی عمومی و رسانه -، وفایی - رایزن فرهنگی سفارت ایران در پکن - و دیگر مقامات عالی رتبه فرهنگی گشایش یافت. این نمایشگاه پس از سه ماه فعالیت در کاخ موزه شهر ممنوعه بیش از یک میلیون بازدید را به خود اختصاص داد. پس از آن به موزه استانی جه جیانگ در شهر هانژو انتقال یافت که تعداد 48110 نفر بازدیدکننده داشت.
منبع: خبرگزاری پانا