طرز تهیه آش سورانه کرمانشاهی اصیل با روش بانوان کرد
به گزارش مجله سفرنامه پاریس، سورانه گیاهی خودرو و شبیه تره و سیر که در انتها به رنگ ارغوانی است. آش سورانه یک نوع بورانی و از غذا های خوشمزه محلی کرمانشاه در فصل بهار است. آش سورانه بومی شهر کرمانشاه است و در این شهر به طرز سنتی و اصیل خود پخته می گردد و طعم و عطری بی نظیر دارد.

مواد لازم برای تهیه آش سورانه
گیاه سورانه : 1 دسته
گوشت چرخ نموده : 200 گرم
پیازداغ : 2 قاشق غذاخوری
روغن زیتون : به میزان لازم
رب انار :3-4 قاشق غذاخوری
نمک و فلفل سیاه
شکر
گیاه سورانه
روش تهیه آش سنتی کرمانشاه با گیاه سورانه
- برگهای سورانه را از هم جدا نموده و پایان و سر زرد برگها را با قیچی بگیرید بعد خوب بشوئید.
- بعد از خشک شدن برگها را به طول 2 سانتی متر قیچی نموده وبا زردچوبه و روغن زیتون کمی تفت دهید.
- سپس یک الی یک و نیم لیوان آب اضافه کنید و روی حرارت بگذارید تا بپزد.
- در این فاصله گوشت را هم با روغن زیتون کمی تفت دهید و نمک و زردچوبه و فلفل بزنید و گوشت را به سورانه اضافه کنید تا با هم بپزد.
- ظرف نیم ساعت این غذا درست می گردد بعد رب انار اضافه کنید و بچشید اگر ترش بود با اضافه کردن شکر چاشنی را خوشمزه تر کنید. آخر پیاز داغ را بریزید و چند جوش که زد شعله را خاموش کنید.
طرز تهیه آش سورانه بدون گوشت
گیاه سورانه: 1 کیلو
رب انار: 2 قاشق سوپخوری
پیاز: 1 عدد
آرد: یک قاشق غذاخوری
برنج: نصف فنجان
نمک و زردچوبه: به میزان لازم
طرز تهیه آش سورانه بدون گوشت
- در تهیه این آش به هیچ عنوان گوشت استفاده نمی گردد و اگر کسی برای تهیه آن از گوشت استفاده کرد یک سلیقه شخصی است.
- ابتدا سورانه را پاک نموده و تمیز شسته و سپس به میزان یک سانتی خرد می کنیم و کنار گذاشته.در ظرفی میزانی روغن ریخته پیاز را خرد می کنیم و بعد از کمی تفت دادن زردچوبه و آرد را اضافه و سورانه را اضافه و کاملا تفت می دهیم .
- برنج را هم که شسته ایم اضافه می کنیم و به میزان 2 تا 3 لیوان آب روی آن ریخته و زیر شعله را متوسط می کنیم تا برنج بپزد.
- سبزی پخته شده و آش با لعاب دادن برنج جا بیافتد بعد از له شدن کامل برنج رب انار را اضافه و نمک را تست می کنیم زیر شعله را کم نموده تا آش جا بیافتد.
- سپس در ظرف ریخته و به همراه خانواده از این آش بسیار بسیار خوشمزه استفاده می کنیم. امیدوارم از این آش محلی هم لذت ببرید.
خواص گیاه سورانه
پیاز وحشی یا سورنجان در زبان کُردی به آن سورانه گفته می گردد. این گیاه از خانواده لاله بوده که در درمان فشارخون بالا، رماتیسم و تصلب شرایین کاربرد دارد و به عنوان یک ضدعفونی کننده نیز استفاده می گردد و می توان آن را هم به صورت خام و هم بصورت بورانی مصرف کرد.
جنگل های زاگرس یکی از منطقه ها رشد و رویش درخت بلوط و گیاه سورانه است.
سخن آخر
سورانه جزو غذای محلی - سایر میباشد. زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 15دقیقه و زمان پخت و انتظار آن در حدود 30دقیقه میباشد . سورانه را می توانید در وعده شام - پیش غذا - سرو کنید . بعلاوه میتوان در ماه رمضان به عنوان افطار - میل کرد . توجه نمایید میزان مواد اولیه و دستور تهیه برای 4 نفر مناسب میباشد.
دستورات آشپزی سنتی ایرانی را دست کم نگیرید و برای خود و خانواده، این غذاها رادر منزل تهیه نموده و نوش جان کنید. بعلاوه اگر علاقمند هستید تا با دیگر دستورات آش سنتی ایرانی آشنا شوید، ما به شما خواندن مطالب طرز تهیه آش جو خوشمزه با گوشت و سبزی و طرز تهیه آش آبغوره به دو روش یزدی و شیرازی را توصیه می کنیم.
منبع: مجله انگیزه