طرز تهیه پیتزا مخلوط بدون گوشت
به گزارش مجله سفرنامه پاریس، پیتزا مخلوط یکی از انواع پیتزاهای خوشمزه است که به سبک های مختلف و با مواد متنوعی طبخ می گردد. این پیتزا را می توان بدون گوشت و خیلی سریع تهیه کرد و به عنوان یک غذای کامل مورد استفاده قرار داد. در این مقاله با نحوه تهیه خمیر پیتزا و پیتزا مخلوط آشنا خواهید شد.
خبرنگاران | سرویس آشپزی - پیتزا، غذای پرطرفداری است که نام آن با شهر ناپل ایتالیا گره خورده، و با پیمودن راهی طولانی به یک غذای جهانی تبدیل شده است. این غذا در اواخر قرن 19 میلادی توسط مهاجران ایتالیایی به آمریکا وارد شد و از آن به بعد شهرت جهانی یافت. پیتزا معمولا به شکل گرد و در فر پخته می گردد و روی آن را با مواد مختلفی پر می نمایند که مشخص نماینده نام پیتزاست مثلا پیتزا مرغ و قارچ که در تهیه آن از مرغ و قارچ استفاده شده است. پیتزا را می توان بدون فر و در ماهیتابه تهیه کرد و عنوان پیتزای تابه ای به آن داد؛ و یا به سبک کشورهای مختلف طبخ کرد مانند پیتزا مکزیکی. مواد اصلی مورد استفاده در تهیه انواع پیتزا، سس گوجه فرنگی و پنیر است. در این مقاله با طرز تهیه خمیر پیتزا و همچنین پیتزا مخلوط بدون گوشت و همه نکات ضروری یرای تهیه پیتزای ایده آل آشنا خواهید شد.
این غذا برای 5 نفر مناسب است، مدت زمان آماده سازی مواد اولیه 15 دقیقه، و مدت زمان پخت حدود 30 دقیقه است. |
مواد لازم برای تهیه خمیر پیتزا
آرد سفید | 5 پیمانه |
روغن مایع | 1/2 پیمانه |
آب | 2 لیوان |
مایه خمیر | 2 قاشق غذاخوری |
شیر خشک | 4 قاشق غذاخوری |
شکر | 4 قاشق غذاخوری |
بکینگ پودر | 1/2 قاشق غذاخوری |
نمک | 1 قاشق غذاخوری |
طرز تهیه خمیر پیتزا
- ابتدا مایه خمیر، روغن، شیر خشک، بکینگ پودر، شکر و نمک را در ظرفی بریزید و خوب مخلوط کنید.
- آرد و آب را کم کم به مواد اضافه کنید و هم بزنید تا یک خمیر یکدست درست گردد و به دست نچسبد، سپس آن را ورز دهید. برای این منظور خمیر را به سطح کار منتقل کنید، با یک دست پایین خمیر را نگه دارید و با کف دست دیگر آن را به سمت جلو فشار دهید. دوباره خمیر را به سمت عقب جمع کنید، نود درجه آن را بچرخانید و مجددا به سمت جلو فشار دهید و به همین شکل برای 5 تا 7 دقیقه خمیر را ورز دهید. در نهایت یک خمیر نرم، یکنواخت و کمی چسبنده به دست می آید.
- خمیر را به یک ظرف عظیم منتقل کنید، روی آن را سلفون بکشید و به مدت 2 ساعت در محل گرمی قرار دهید تا عمل آید.
- وقتی خمیر پف کرد و حجمش دو برابر شد، آماده است.
مواد لازم برای تهیه پیتزا مخلوط بدون گوشت
ژامبون مرغ | 500 گرم |
سس کچاپ | 5 قاشق غذاخوری |
پودر سیر | 1 قاشق مرباخوری |
پودر آویشن | 1 قاشق چایخوری |
فلفل دلمه ای سبز و قرمز | 2 عدد |
زیتون سیاه بدون هسته | 25 عدد |
پنیر پیتزا | به مقدار لازم |
قارچ | 250 گرم |
طرز تهیه پیتزا مخلوط بدون گوشت
- ژامبون مرغ را به صورت خلالی خرد کنید.
- فلفل دلمه ای را به صورت خلالی ریز خرد کنید.
- قارچ را بشویید و در یک قابلمه کوچک با کمی نمک و آبلیمو در حد چند دقیقه بجوشانید. سپس قارچ ها را در آبکش بریزید تا آب آن کاملا گرفته گردد و بعد به صورت حلقه ای خرد کنید.
- زیتون را به صورت حلقه ای خرد کنید.
- خمیر پیتزا را با یک چاقو به پنج قسمت تقسیم کنید، کف دست خود را آرد بزنید تا خمیر به آن نچسبد و خمیرها را با دست گرد کنید.
- کمی آرد ذرت روی سطح کار بپاشید و خمیر را روی آن پهن کنید. برای اینکه خمیر به صورت یکنواخت پهن گردد می توانید از وردنه بهره ببرید. خمیر را تا حدی پهن کنید که ضخامت آن بیشتر از یک سانتیمتر نباشد.
- کف قالب فر را کمی چرب کنید و آرد بپاشید، سپس خمیر را در آن قرار دهید.
- روی خمیر را با سس کچاپ آغشته کنید و سپس پودر سیر بپاشید.
- مقداری از پنیر پیتزا را روی خمیر بریزید و بقیه را برای روی پیتزا نگه دارید.
- ژامبون، قارچ، فلفل دلمه ای، زیتون را به ترتیب روی خمیر قرار دهید و در مرحله آخر کمی پودر آویشن روی آن بپاشید.
- بعد از اینکه مواد را روی خمیر پیتزا قرار دادید بلافاصله آن را در فر قرار ندهید بلکه 20 دقیقه به پیتزا استراحت دهید، تا پیتزا ترد گردد.
- فر را در دمای 180 درجه سانتیگراد گرم کنید و پیتزا را ابتدا به مدت 20 دقیقه با شعله پایین فر، و پس از اینکه پف کرد به مدت 15 دقیقه با شعله بالای فر بپزید.
- پیتزا را از فر خارج کنید و روی سطح آن را با پنیر بپوشانید و سپس در فر قرار دهید، گریل بالای فر را برای چند دقیقه روشن کنید و اجازه دهید تا پنیر آب شده و روی آن طلایی گردد.
نکات مهم برای ایده آل شدن پیتزا مخلوط بدون گوشت
- پنیر پیتزا را به صورت یخ زده روی پیتزا نریزید بلکه آن را چند ساعت قبل از فریزر خارج کنید تا یخ آن باز گردد، در غیر اینصورت پنیر کش نمی آید.
- برای اینکه مواد از خمیر جدا نگردد، پس از اینکه مواد را روی خمیر قرار دادید با دست کمی فشار دهید تا مواد و خمیر به هم بچسبند.
- از قالب نچسب برای طبخ پیتزا بهره ببرید. چرب کردن کف ظرف باعث خشک شدن خمیر پیتزا می گردد. اگر قالب نچسب ندارید پس از چرب کردن قالب، حتما کمی آرد روی آن بپاشید.
- وقتی خمیر را در قالب پهن کردید با چنگال چند سوراخ در آن ایجاد کنید تا خمیر بهتر پف کند.
- یکی از دلایل کش نیامدن پنیر پیتزا، زیاد ماندن آن در فر است. بهتر است پنیر پیتزا را پنج دقیقه آخر پخت روی پیتزا بریزید و گریل بالا را روشن کنید تا پنیر طلایی گردد.
- برای اینکه خمیر پیتزا خشک نگردد بهتر است یک لیوان آب در ظرفی بریزید و داخل فر قرار دهید.