آیا ادعای تشخیص کرونا در 20 ثانیه توسط هوش مصنوعی علی بابا معتبر است؟
به گزارش مجله سفرنامه پاریس، اخیرا شرکت علی بابا که به عنوان یکی از غول های فناوری چین شناخته می گردد مدعی شده است که سیستم هوش مصنوعی جدید این شرکت می تواند کرونا را در 20 ثانیه و با دقت 96 درصدی تشخیص دهد. خبری که به سرعت در تیتر رسانه های فناوری جای گرفت. اما اساسا این تکنولوژی تا چه حد کاربردی است؟
به گزارش سرویس آی تی و فناوری انتخاب، علی بابا ، مانند آمازون ، مایکروسافت و بعضی دیگر از سیستمهای هوشمند دنیا به دنبال راهی برای یاری به مدیریت بحران کرونا است. اگرچه هر یک از این شرکت ها با روش خود به مصاف کرونا می فرایند اما علی بابا سعی نموده پا را فراتر گذاشته و حوزه درمان را پشتیبانی کند.
طبق گزارشی جدید، علی بابا ادعا می نماید سیستم جدید این شرکت می تواند کرونا را در سی تی اسکن بدن بیماران با دقت 96٪ تشخیص دهد و این کار فقط 20 ثانیه طول می کشد. این سیستم روی تصاویر و داده های جمع آوری شده از 5،000 مورد تائید شده کرونا آموزش داده شده و در بیمارستان های سراسر چین آزمایش شده است. طبق گزارش آنالیز ، حداقل 100 مرکز مراقبت های بهداشتی در حال حاضر از هوش مصنوعی علی بابا استفاده می نمایند.
اما این سیستم تنها روش موجود نیست که قادر به شناسایی کرونا است. سیستمهای مبتنی بر هوش مصنوعی مدت ها است که در حوزه آنالیز اسکن بیماران قوی عمل می نمایند. بگذارید به ابتدای ماجرا برگردیم. از زمان شیوع کرونا، می دانستیم که اسکن بیماران در تشخیص کرونا مهم است. براساس این گزارش ، انسان ها معمولاً حدود 15 دقیقه برای تشخیص بیماری از روی اسکن وقت صرف می نمایند. بنابراین مزیت روش علی بابا در زمان تشخیص است، اما این مزیت زمانی در حد چند روز و چند ماه نیست که بتواند یک انقلاب پزشکی در نظر گرفته گردد. شکی نیست که سرعت تشخیص در موارد ابتلای متعدد مهم و ارزشمند است اما تفاوت زمان تشخیص انسان و هوش مصنوعی چشمگیر نیست. از سوی دیگر قدرت تشخیص این سیستم 96 درصد معین شده که جای بحث و آنالیز دارد.
در عین حال همانطور که اشاره شد، پزشکان از مدت ها پیش هوش مصنوعی را در حوزه رادیولوژی وارد نموده بودند و روش علی بابا در عین ارزشمند بودن، جدید نیست.
منبع: انتخاب