درمان خانگی نفخ شکم

به گزارش مجله سفرنامه پاریس، سردی مزاج معده موجب بروز نفخ می شود که سرد شدن مزاج معده دارای علائمی مانند سوءهاضمه و هضم غذاهای خیلی سبک و عدم هضم غذاهای سنگین، ترش کردن معده و تمایل به مصرف غذاهای سرد است.

درمان خانگی نفخ شکم

عوامل بروز نفخ شکم

نفخ در ناحیه شکم و به دلیل تجمع اندازه زیاد هوا و یا گاز در دستگاه گوارش ایجاد می گردد. غذا خوردن یکی از علل شایع برای بروز نفخ بوده، زیرا بدن با هضم غذا، باعث تولید گاز می گردد. بعلاوه افراد در حین خوردن یا نوشیدن، بطور ناخواسته هوا را نیز بلعیده و وارد دستگاه گوارش می کنند. آروغ و باد شکم معمولا کمک می کنند تا گاز و هوای ایجاد شده در روده، کاهش یابند.

نفخ می تواند نشانه ای از برخی بیماری ها مانند سندرم روده تحریک پذیر یا عدم تحمل غذایی نیز باشد. هرچند در بیشتر موارد، نفخ قابل اجتناب است، اما روش های زیر می توانند به شما در کاهش یا پیشگیری از بروز نفخ پس از خوردن غذا کمک کنند.2

کارشناسان سلامت بر این باورند که احساس همیشگی نفخ شکم پس از صرف وعده های غذایی فقط به دلیل مواد خوراکی سرشار از فیبر نیست بلکه مصرف نمک زیاد نیز می تواند این تاثیر را داشته باشد.

متخصصان آمریکایی اظهار داشتند: کاهش سدیم مصرفی از نکات مهم تغذیه ای در کاهش علائم نفخ است و می تواند در جهت بهبود سازگاری با رژیم های غذایی مفید سرشار از فیبر خوراکی مورد استفاده قرار گیرد.

در این بررسی متخصصان آمریکایی به ارزیابی اطلاعات جمع آوری شده در اواخر دهه 1990 با موضوع رویکردهای تغذیه ای به منظور جلوگیری از فشار خون بالا ناشی از سدیم پرداختند و به این نتیجه رسیدند که مصرف اندازه زیادی از نمک می تواند موجب نفخ حتی در افرادی گردد که از رژیم غذایی سالم سرشار از فیبر مصرف می کنند.

متخصصان با بیان اینکه معین نیست چگونه نمک در نفخ تاثیر دارد، اظهار داشتند: این فرضیه مطرح است که احتباس مایعات می تواند نقش داشته باشد. مصرف اندازه زیادی نمک موجب افزایش احتباس آب شده و هضم مواد غذایی را سخت تر می سازد که در نتیجه با نفخ همراه است.

مطالعات انجام شده روی موش های آزمایشگاهی نشان داد نمک خوراکی ترکیب باکتری های روده را تغییر می دهد و بر تولید گاز در روده ها تاثیر می گذارد.

به گفته محققان انتخاب مواد غذایی با اندازه پایینی از سدیم می تواند به تسکین علائم نفخ در برخی از افراد کمک کند.3

8 راه طبیعی برای جلوگیری از نفخ

مردان و زنان هردو می توانند از عوارض جانبی ناخوشایند ناشی از نفخ، از احساس سنگینی و تنبلی و جانشدن در لباس های مورد علاقه شان رنج ببرند. اگرچه گاهی اوقات جلوگیری از اندازهی نفخ، کار دشواری است اما انتخاب هاب سبک زندگی بسکمک وجود دارند که می توانید برای کاهش اثرات نفخ انجام دهید.

اگر از نفخ رنج می برید، سعی کنید این تغییرات کوچک را اعمال کنید. مطمئنا شگفت زده خواهید شد که این انتخاب های کوچک، تا چه حد می توانند تفاوت ایجاد کنند.

روزتان را با فیبر شروع کنید
برای اینکه روزتان را به بهترین نحو ممکن شروع کنید، غذاهایی را برای صبحانه انتخاب کنید که از یبوست جلوگیری خواهند کرد، چون یبوست باعث می گردد که احساس نفخ کنید. گزینه های پر فیبر، بهترین هستند؛ مانند غلات صبحانه کامل یا جوی پرک. اگر بتوانید از اندازهی بذر کتان نیز استفاده کنید، احساس بهتری پیدا خواهید کرد.
از غذای تند اجتناب کنید
غذای تند با آنکه لذیذ است اما اغلب باعث نفخ می گردد. بجای گزینه های تندی مانند پودر چیلی و سس های تند که با آزاد کردن اسید معده باعث نفخ خواهند شد، سعی کنید غذای تان را با گیاهان تازه و خوش طعمی مانند رزماری، شوید، ترخون، ریحان یا مریم گلی طعم دار کنید.
از شکر ساختگی (تقلبی) اجتناب کنید
اگرچه جایگزین های شکر می توانند به شما کمک کنند از شکر واقعی اجتناب کنید اما آنها برای شما مفید نیستند و می توانند باعث نفخ شوند. برخی از بزرگترین باعث و بانی های نفخ، آدامس های بدون قند و نوشابه های رژیمی هستند، بنابراین بجای آنها از گزینه های طبیعی تر استفاده کنید.
لوبیاها را بدرستی آماده کنید
اگرچه لوبیاها واقعا برای شما مفید هستند اما باعث آزاد شدن اندازه زیادی گاز در سیستم شما می شوند. این اندازه گاز باعث می گردد که فورا احساس نفخ کنید. بمنظور کاهش اندازه گاز تولید شده از طریق لوبیاها، لوبیاهای خشک را قبل از پختن یک شب در آب بخیسانید. اگر خودتان لوبیاها را نمی پزید، ممکن است لازم باشد از مکمل بدون نیاز به نسخه بینو که حاوی آنزیم های گوارشی است، استفاده نمایید.
بیشتر آب بنوشید
یک بدن کاملا هیدراته به احتمال کمتری دچار نفخ می گردد. بنابراین سعی کنید اندازه زیادی آب و مایعات بنوشید. یک بزرگسال میانه به حدود 8 لیوان آب یا تقریبا 64 اونس آب نیاز دارد. با این حال بسته به وزن و سایر ملاحظات ممکن است به اندازه آب بیشتری نیاز داشته باشید.
پتاسیم دریافتی تان را افزایش دهید
آیا می دانستید که پتاسیم، سطوح سدیم بالا را خنثی می کند؟ سدیم بیش از حد در سیستم بدن شما باعث ایجاد نفخ می گردد بنابراین برای کاهش نفخ از مواد غذایی غنی از پتاسیم مانند موز، سیب زمینی و اسفناج استفاده کنید.
ورزش کنید
اگر نفخ دارید، با ورزش کردن احساس بهتری پیدا خواهید کرد. با حرکت دادن بدنتان، هوا می تواند از دستگاه گوارش شما خارج گردد، بنابراین فشار ناشی از آن از بین می رود و شما کمتر احساس نفخ خواهید کرد. بعلاوه، بالا رفتن ضربان قلب تان به بهبود فرایند گوارش کمک می کند و بنابراین از ایجاد گاز و یبوست جلوگیری خواهد کرد.
آدامس نجوید
جویدن آدامس ممکن است بی ضرر به نظر برسد اما وقتی شما آدامس می جوید، اندازهی هوا می بلعید. تمام آن هوا در معده شما جمع می گردد و باعث بروز نفخ می گردد. بجای جویدن آدامس از نعناع برای خوشبو کردن دهانتان استفاده کنید.1

زمان مراجعه به پزشکبروز نفخ بعد از مصرف غذا معمولا جای نگرانی نداشته و افراد می توانند با استفاده از روش های گفته شده در این مقاله، به کاهش و جلوگیری از نفخ شکم کمک کنند.

با این حال، گاهی اوقات ممکن است نفخ نشانه ای از یک بیماری بوده که نیاز به مراقبت های پزشکی دارد. اگر نفخ همراه با علائم زیر بود، بهتر است به پزشک مراجعه کنید. علائمی مانند:

درد شکم

حالت تهوع

یبوست

اسهال

خستگی

کاهش وزن ناگهانی

حساسیت پوست

علاوه بر این، افرادی که به طور مرتب پس از خوردن غذا دچار نفخ می شوند نیز بهتر است با پزشک مشورت کنند.2

پینوشتها

1.www.rastineh.com

2.www.yjc.ir

3.www.salamatnews.com

منبع: راسخون
انتشار: 19 آبان 1400 بروزرسانی: 19 آبان 1400 گردآورنده: parisro.ir شناسه مطلب: 1977

به "درمان خانگی نفخ شکم" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "درمان خانگی نفخ شکم"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید