طرز تهیه بلال مکزیکی به سبک خیابانی به 2 روش
به گزارش مجله سفرنامه پاریس، چه در خانه باشید، چه در پیک نیک، بلال مکزیکی یا همان ذرت مکزیکی می تواند یک میان وعده خوشمزه و مقوی باشد. با وجود اینکه در ایران، طرز تهیه بلال مکزیکی کمی با تهیه آن در مکزیک متفاوت شده است، اما این خوشمزه همچنان یک غذای خیابانی محبوب در ایران است. اما شاید برایتان جالب باشد که بدانید بلال مکزیکی به روش های مختلف تهیه می گردد که در ادامه این مطلب، طرز تهیه بلال مکزیکی را به روش های مختلف آنالیز می کنیم.
مواد لازم برای تهیه بلال مکزیکی
- ذرت شیرین کنسروی 2 قوطی
- قارچ (اختیاری) 1 پیمانه
- سس مایونز قاشق غذاخوری
- پنیر پارمزان رنده شده 4 قاشق غذاخوری
- ادویه چیلی و آویشن 4 قاشق چایخوری
- لیمو ترش 1 عدد
طرز تهیه بلال مکزیکی
یکی از ساده ترین روش های تهیه بلال مکزیکی یا همان ذرت مکزیکی این است که ذرت های خارج شده از کنسرو را در یک تابه روی حرارت میانه گرم کنید تا حدود 5 دقیقه بخارپز گردد بعد آن را از روی حرارت بردارید و آب اضافی آن را خالی کنید. سپس چند لیوان یا فنجان را تا نیمه از ذرت پر کنید بعد به هر لیوان یک قاشق غذاخوری سس مایونز، یک قاشق غذاخوری پنیر پارمزان و یک تا 2 قاشق چایخوری ادویه چیلی و آویشن و ادویه های مدنظر خود اضافه کنید. در آخر آب لیموترش را روی آن بریزید و نوش جان کنید.
نکته: برای اضافه کردن قارچ به بلال مکزیکی هم باید قارچ ها را به شکل زیبا قارچ و خرد کنید بعد در مقداری کره تفت دهید تا سبک گردد و آن را هم با بقیه مواد مخلوط کنید تا بلال مکزیکی شما کامل تر و خوشمزه تر باشد.
مواد لازم برای تهیه بلال مکزیکی با ذرت کامل
- بلال میانه 6 تا 8 عدد
- خامه ترش نصف فنجان
- سس مایونز نصف فنجان
- گشنیز خرد شده نصف فنجان
- سیر خرد شده 1 حبه
- فلفل سیاه 1/4 قاشق چایخوری
- آبلیمو 2 قاشق غذاخوری
طرز تهیه بلال مکزیکی با ذرت کامل
1. گریل کردن ذرت
در این روش ابتدا ذرت کامله را پوست کنده و رشته های ابریشمی آن را جدا کنید بعد بلال های پوست کنده را مستقیما روی گریل یا اجاق گاز قرار دهید. به مدت حدود 3 دقیقه بدون جابه جایی بپزید تا دانه ها طلایی رنگ و کمی سوخته شوند. سپس بلال ها را برگردانید و طرف دیگر را هم به همین ترتیب بپزید. تا زمانی که همه طرف های بلال طلایی رنگ گردد، این فرآیند را ادامه دهید تا در نهایت بلال ها را از روی گریل برداشته و در یک ظرف قرار دهید.
2. آماده کردن سس
اکنون خامه، سس مایونز، گشنیز، سیر، فلفل و آبلیمو را با هم مخلوط کنید. مخلوط را بچشید و در صورت احتیاج با نمک مزه دار کنید و کنار بگذارید.
3. اضافه کردن سس و پنیر
از یک برس یا قاشق بهره ببرید تا هر خوشه بلال را با سس پوشش دهید و بعد میل کنید. نوش جان!
نکات تکمیلی برای تهیه بلال مکزیکی
برای آنکه بتوانید یک بلال مکزیکی خانگی به خوشمزگی نمونه های خیابانی تهیه کنید، دانستن چند نکته و فوت وفن لازم است. از انتخاب برترین نوع ذرت گرفته تا ترکیب صحیح ادویه ها، هر مرحله از این دستور اهمیت ویژه ای دارد. با رعایت این نکات، یک بلال مکزیکی بی نظیر خواهید داشت که همه را شگفت زده خواهد نمود.
انتخاب برای انتخاب ذرت مناسب
اگر می خواهید برای تهیه بلال مکزیکی از ذرت تازه بهره ببرید بهتر است نکاتی را مدنظر داشته باشید. از جمله نکاتی که برای تهیه برترین ذرت یا بلال مکزیکی باید بدانید این است که حتما از ذرت تازه بهره ببرید. ذرت تازه دانه های پر و شیرین تری دارد. در ضمن ذرت هایی با مقدار میانه تا بزرگ برای گریل کردن مناسب تر هستند. در ضمن حتما قبل از پختن، پوست و رشته های ابریشمی ذرت را به طور کامل جدا کنید.
روش های پخت ذرت
ذرت بلال مکزیکی را هم می توانید بپزید و بعد با سس مخلوط کنید هم می توانید روی گاز یا آتش گریل کنید. پس بسته به سلیقه خود از یکی از روش ها بهره ببرید. طرز تهیه بلال در فر را می توانید با جزییات کامل در کتاب کاله مطالعه کنید.
نکاتی برای گریل کردن ذرت
برای پخت ذرت به روش گریل باید حتما حرارت میانه بهره ببرید و اگر نگران سوختن بلال هستید بهتر است از حرارت غیرمستقیم بهره ببرید. اما خوب است نکات زیر را هم مد نظر داشته باشید:
- زمان پخت: بلال ها را به مدت 3-4 دقیقه از هر طرف گریل کنید تا دانه ها طلایی رنگ و کمی سوخته شوند.
- چرخاندن بلال: در حین پخت، بلال ها را چندین بار بچرخانید تا به طور یکنواخت پخته شوند.
نکاتی برای آب پز کردن ذرت
یکی از برترین روش های پخت ذرت، آبپز کردن آن است. در این روش یک قابلمه بزرگ را پر از آب نموده و به جوش آورید بعد کمی نمک و ادویه دلخواه مانند پودر پیاز اضافه کنید و البته نکات زیر را هم مد نظر قرار دهید:
- زمان پخت: بلال ها را به مدت 5-7 دقیقه در آب جوش بجوشانید.
- سرد کردن: بعد از پخت، بلال ها را از آب خارج نموده و اجازه دهید کمی خنک شوند.
سس و طعم دهنده های مناسب ذرت مکزیکی
برای تهیه ذرت مکزیکی اصل مکزیک سسی خاص با نام کرم مکزیکی (Crema Mexicana) که طعم اصیل به بلال می دهد، استفاده می گردد. اما شما می توانید برای تهیه سس مناسب ذرت مکزیکی از مخلوط خامه ترش و ماست یونانی هم بهره ببرید.
یکی دیگر از مواد غذایی مجذوب کننده برای تکمیل طعم ذرت مکزیکی انواع پنیر است. پنیرهای مناسب برای تهیه بلال مکزیکی شامل پنیر پیتزا، پنیر فتا یا پنیر چدار رنده شده است که بخصوص برای تزیین بلال مناسب هستند.
ادویه ها دیگر اجزای ذرت مکزیکی هستند که نباید از آن ها غافل شوید. برترین ادویه های بلال مکزیکی شامل پودر چیلی، پودر پاپریکا، آویشن، پودر سیر و فلفل سیاه است.
البته آب لیمو، جعفری تازه، آووکادو و گشنیز هه می توانند به بلال مکزیکی طعم دلپذیری بدهند.
نکات تکمیلی برای بلال مکزیکی به سبک آشپزان خیابان های مکزیک (الوتس)
ذرت مکزیکی در مکزیک جزییاتی دارد که اگر دوست دارید طعم ذرت مکزیکی اصیل را تجربه کنید، خوب است آن ها را هم بدانید. اولین نکته در تهیه بلال مکزیکی الوتس قارچ نقش اساسی دارد و معمولا از قارچ گریل شده استفاده می گردد.
پنیر کاراملی هم یکی دیگر از اجزای بلال مکزیکی است که طعمی شیرین و دلچسب به بلال می دهد. طرز تهیه پیاز کاراملی را می توانید در کتاب کاله بخوانید.
مواد پرکننده برای تهیه بلال مکزیکی
علاوه بر مواد اصلی ذرت مکزیکی می توانید از مواد پرکننده دیگری مانند نخود فرنگی، نخود فرنگی و یا گوشت چرخ نموده تفت داده شده یا حتی کالباس بهره ببرید.
منبع: کتاب کاله