طرز تهیه جوجه کباب رولی به 2 روش
به گزارش مجله سفرنامه پاریس، جوجه کباب رولی را مانند جوجه کباب معمولی طعم دار می نمایند. فقط قبل از سیخ دریافت باید آن را به شکل رول در آورده و بعد در سیخ چوبی فرو کنید.
خبرنگاران | سرویس آشپزی - جوجه کباب رولی چیست؟ سینه مرغ رول شده که در تابه سرخ می گردد را جوجه کباب رولی می گویند. جوجه کباب رولی غذایی بسیار خوشمزه و شیک مناسب پذیرایی از مهمان است. به جوجه کباب رولی کباب حلزونی یا جوجه کباب چوبی هم می گویند. این غذا را هم در وعده ناهار و هم شام می توانید سرو کنید. در ادامه دو دستور تهیه برای جوجه کباب رولی گفته شده است.
چنانچه مطالعه قسمت خاصی از مطلب مد نظر شماست، با انتخاب عناوین ارائه شده به موضوع دلخواه خود برسید:
1. جوجه کباب رولی زعفرانی
2. جوجه کباب رولی با فلفل و گوجه
1. طرز تهیه جوجه کباب رولی زعفرانی
فیله مرغ | 10 عدد (یا سینه مرغ یک عدد کامل) |
پیاز | 1 عدد عظیم |
نمک و فلفل | به میزان لازم |
آب لیمو ترش | 2 قاشق غذاخوری |
روغن | 1 قاشق غذاخوری |
زعفران دم نموده | به مقدار لازم |
سیخ چوبی | به مقدار لازم |
زمان لازم برای آماده سازی و پخت 2 ساعت
دستور تهیه
- سینه مرغ را از استخوان جدا نموده و آن را به ورقه های نسبتا نازک و تمیز برش بزنید.
- اگر پس از برش ضخامت سینه مرغ زیاد بود می توانید آن را با بیفتک کوب بکوبید تا کمی نازک شوند. توجه کنید که آنقدر نکوبید که پاره شوند.
- اکنون برش های مرغ را در یک کاسه بریزید و روی آن نمک و فلفل، آب لیمو ترش، روغن، زعفران و پیاز خرد شده ریخته و مواد را خوب باهم مخلوط کنید، سپس در آن را گذاشته و برای دو ساعت آن را در یخچال بگذارید تا گوشت ها مزه دار شوند.
- قبل از اینکه جوجه را سرخ کنید، سیخ ها را به مدت نیم ساعت در آب قرار دهید تا سیخ ها در حین سرخ شدن در روغن نسوزند.
- پس از اینکه مرغ ها مزه دار شدند آن ها یکی یکی رول نموده و سپس در سیخ فرو کنید و بخش انتهایی گوشت را در سیخ محکم کنید تا حین سرخ شدن باز نشوند.
- کمی روغن در تابه بریزید و روی حرارت بگذارید تا داغ گردد.
- وقتی روغن داغ شد سیخ ها را در تابه بچینید و صبر کنید تا مرغ ها سرخ شوند، سپس آن را برگردانید تا طرف دیگرش هم سرخ گردد.
- می توانید جوجه ها را به جای سیخ چوبی در سیخ فلزی باریک فرو نموده و به جای سرخ کردن، روی منقل کباب کنید.
- جوجه کباب رولی زعفرانی آماده سرو است، می توانید آن را با برنج نوش جان کنید.
2. طرز تهیه جوجه کباب رولی با فلفل و گوجه
مواد لازم (برای 3 نفر) | |
فیله مرغ | 12 عدد |
پیاز متوسط | 2 عدد |
فلفل دلمه | 1 عدد |
گوجه گیلاسی | 24 عدد |
زعفران | به میزان لازم |
کره | 50 گرم |
پودر سیر | کمی |
نمک و فلفل | به میزان لازم |
لیمو ترش تازه | 4 عدد |
روغن زیتون | 2 قاشق غذاخوری |
سیخ چوبی | به تعداد لازم |
زمان لازم برای آماده سازی و پخت 2 ساعت
دستور پخت
- هر فیله مرغ را به دو نوار نازک تر برش بزنید.
- فیله ها را در یک کاسه بریزید و روی آن پیاز را خرد کنید، نمک و فلفل، زعفران دم نموده، پودر سیر و آب لیمو ترش را به آن اضافه و مواد را خوب با هم مخلوط کنید.
- دو قاشق غذا خوری روغن زیتون به مواد اضافه نموده و دوباره مواد را با هم مخلوط کنید.
- در ظرف را گذاشته و آن را در یخچال بگذارید تا گوشت ها طعم بگیرند.
- پس از حداقل یک ساعت فیله ها را از یخچال خارج کنید، هر فیله را به شکل حلزون رول نموده و سپس در سیخ چوبی فرو کنید. (بهتر است سیخ ها را از قبل نیم ساعت در آب گذاشته تا در حین سرخ کردن نسوزند.)
- یکی در میان یک فیله بگذارید، یک برش فلفل دلمه، یک فیله، یک گوجه گیلاسی.
- همه فیله ها را به همین شکل به سیخ بگیرید.
- کره را در یک ظرف بریزید و روی حرارت بگذارید تا داغ و ذوب گردد.
- سپس سیخ ها را در روغن بگذارید تا سرخ شوند و در حین سرخ شدن به یاری یک برس روی جوجه ها کره بمالید. (می توانید کمی زعفران دم نموده هم روی آن بریزید.)
- هر دو طرف فیله ها را به همین ترتیب سرخ کنید تا طلایی و خوشرنگ شوند. می توانید به جای سرخ کردن، جوجه ها را روی منقل کباب کنید. در این صورت باید از سیخ فلزی بهره ببرید.
اکنون جوجه کباب رولی با فلفل و گوجه شما آماده سرو است، می توانید آن را با برنج زعفرانی نوش جان کنید.
سخن آخر
جوجه کباب یک غذای قدیمی ایرانی است که انواع مختلفی مانند جوجه کباب زعفرانی، جوجه کباب ماستی، جوجه کباب ترش و… دارد. هر کدام از این جوجه کباب ها طعم و روش تهیه متفاوتی دارند. جوجه کباب رولی هم نوعی دیگر از جوجه کباب است که دو روش تهیه برای آن در بالا گفته شد. شما هم اگر تجربه یا ایده ای برای تهیه این نوع جوجه کباب دارید با ما و دیگر مخاطبان خبرنگاران در بخش ارسال نظر در میان بگذارید.
منبع: setare.com