طرز تهیه حلوا عربی خوشمزه
به گزارش مجله سفرنامه پاریس، حلوا عربی شکل و طعمی شبیه به حلوایی دارد که در ایران مرسوم است با این تفاوت که در حلوا عربی استفاده از شیر خشک امری لازم است. برای تهیه حلوا عربی به موادی نظیر آرد سفید، روغن مایع، کره، شیر خشک و... احتیاج خواهید داشت.
با ما همراه باشید و درباره وبلاگ تور کانادا بیشتر بدانید.
خبرنگاران | سرویس آشپزی - حلوا یک کلمه عربی به معنی شیرین است. منشا دسر حلوا به کشور های عربی برمی گردد، ولی این دسر شیرین و خوشمزه در سایر کشور ها مانند ایران نیز به فراوانی سرو می گردد. حلوا دستور های پخت متنوعی دارد. ما در این مقاله طرز تهیه حلوا عربی را به شما آموزش خواهیم داد.
طرز تهیه حلوا عربی
مواد لازم (برای 5 نفر) | |
آرد سفید | 1 پیمانه |
شیر خشک | 1 پیمانه |
روغن مایع | 2/3 پیمانه |
کره | 50 گرم |
آب | 1 و 1/2 پیمانه |
شکر | 1 پیمانه |
گلاب | 1/2 پیمانه |
هل | چند عدد |
زعفران دم نموده | 1 قاشق چای خوری |
زمان لازم برای پخت و آماده سازی حلوا نیم ساعت
دستور پخت
- ابتدا آب و شکر را در یک ظرف بریزید و روی حرارت متوسط بگذارید و آن را هم بزنید تا شکر ها خوب در آب حل شوند.
پس از اینکه شکر کامل حل شد، هل، گلاب و زعفران دم نموده را به آن اضافه کنید و پس از یک هم زدن شعله را خاموش کنید. در این مرحله شما شربت حلوا را درست نموده اید.
- آرد را دو سه مرتبه الک کنید و در یک تابه (ترجیحا نچسب) بریزید و روی حرارت متوسط بگذارید و آن را مدام هم بزنید و تفت دهید تا کمی رنگ آن تغییر کند و از خامی درآید.
- شیر خشک را خوب الک کنید و به آرد اضافه کنید و کمی تفت دهید.
- حرارت را کم کنید و روغن و کره را به آن اضافه کنید و خوب مخلوط کنید تا آرد و روغن به خورد یکدیگر بروند.
- سپس شربتی که ابتدا آماده کردید را آهسته آهسته به آن اضافه کنید و همزمان آن را هم بزنید.
- وقتی حلوا سفت شد و کمی رنگش تیره شد حرارت را خاموش کنید.
- حلوا شما آماده شده است.
- آن را در ظرف مورد نظر بریزید و با کمی خلال بادام یا پسته روی آن را تزئین کنید.
نوش جان…
نکات تکمیلی برای پخت حلوا!
- نکته مهم در پخت حلوا این است که مدام باید آن را هم بزنید. به خصوص هنگام تفت آرد، زیرا شیر خشک خیلی سریع می سوزد.
- این حلوا بدلیل داشتن شیر خشک کمی شل تر و کشدار تر از دیگر حلوا هاست و طعمی شبیه به سوهان مایع یا شکلات شیری دارد.
- به جای آرد سفید می توانید از آرد گندم بهره ببرید.
- اگر احیانا حلوای شما گلوله شد می توانید در آخر با گوشت کوب برقی یا آسیاب این مشکل را بر طرف کنید.
- برای شیر خشک مورد استفاده در تهیه این حلوا، می توانید از شیرخشک قنادی یا شیر خشک بچه بهره ببرید. اگر از قنادی تهیه می کنید حتما تاکید کنید که شیرخشک مخصوص حلوا می خواهید، زیرا ممکن است شیر خشکی به شما بدهند که براى سوسیس و کالباس استفاده می گردد که کمی شور است و طعم حلوای شما را خراب می نماید.
- برای مجالس و مهمانی ها می توانید این حلوا را در کاغذ های مخصوص، تارت های آماده و یا نان بستنی بریزید و آن را با خلال پسته، بادام یا پودر نارگیل تزیین کنید.
- اگر حلوا شل و آبکی شد آن را روی حرارت بگذارید تا کمی قل بخورد و سفت گردد و یا اگر خیلی سفت شد کمی شربت (مخلوط آب و شکر حل شده) به آن اضافه کنید و هم بزنید.
- می توانید این حلوا را از مخلوط آرد و نشاسته هم درست کنید. برای این کار می توانید به نسبت مساوی از آرد و نشاسته بهره ببرید. مثلا به جای یک پیمانه آرد، نصف پیمانه نشاسته پودر شده و نصف پیمانه آرد بهره ببرید و بقیه مراحل را مانند قبل انجام دهید.
- ترجیحا از قابلمه تفلون یا چدن بهره ببرید، زیرا قابلمه استیل یا روحی (رویی) حرارت را سریع منتقل می نماید و موجب می گردد که شیر خشک بسوزد و تیره گردد.
- هرچه حلوا را با حرارت کم درست کنید و بیشتر هم بزنید حلوای بهتری خواهید داشت.
- اگر می خواهید حلوای تیره رنگ داشته باشید باید آرد را بیشتر تفت دهید تا رنگ آن تیره گردد.
- سعى کنید به محض اینکه حلوا آماده شد آن را سریع به ظرف سرو منتقل کنید و نگذارید که حلوا در قابلمه بماند.
بیشتر بدانید: طرز تهیه حلوا زعفرانی و مجلسی و تزیین آن
اگر شما نیز تجربه ای از درست کردن حلوا عربی دارید یا طرز تهیه متفاوتی برای آن می شناسید، تجربیات خود را با ما در میان بگذارید. می توانید نظرات و سوالات خود را به وسیله بخش ارسال نظر در انتهای همین صفحه برای ما ارسال نمایید تا به سوالاتتان پاسخ داده و تجربیاتتان را با دیگران به اشتراک بگذاریم.
منبع: setare.com