طرز تهیه کوفته تبریزی اصل و مجلسی

به گزارش مجله سفرنامه پاریس، کوفته تبریزی غذایی است که با گوشت چرخ شده، برنج، لپه، سیب زمینی پخته و سایر ادویه ها پخته می گردد. البته در آب کوفته تبریزی می توان از زعفران و رب گوجه استفاده کرد. در ادامه با طرز تهیه کوفته تبریزی در دو روش ساده و سریع برای چهار نفر و روش دارای سس مخصوص آشنا می شوید.

طرز تهیه کوفته تبریزی اصل و مجلسی

از وبسایت ویکی پدیا دیدن نمایید.

خبرنگاران | سرویس آشپزی - کوفته تبریزی یکی سمبل غذاهای شهر تبریز و یکی از مشهورترین غذاها بین مردم ایران است. مردم در گذشته با کوفتن گوشت در هاون به تهیه کوفته مشغول می شدند. اما امروزه با وجود گوشت چرخ کن یا غذاساز، گوشت به راحتی چرخ می گردد تا تهیه کوفته راحت تر صورت پذیرد. بعد از این که گوشت چندین بار چرخ گردد، میان آن را با آلو خشک، گردو و تخم مرغ آب پز پر می نمایند. در ادامه با طرز تهیه سریع کوفته تبریزی و طرز تهیه آن بعلاوه سس مخصوص کوفته آشنا می شوید.

در صورتی که مطالعه قسمت خاصی از این مطلب مد نظر شماست، با انتخاب عناوین ارائه شده در فهرست موضوعی زیر به موضوع دلخواه خود برسید.

  • تهیه کوفته تبریزی سریع و ساده بدون تور
  • تهیه کوفته تبریزی علاوه سس مخصوص
  • دلایلی که باعث وا رفتن کوفته تبریزی می گردد

نکات مهم قبل تهیه کوفته تبریزی

  • گوشت مصرفی در تهیه کوفته تبریزی بهتر است از تلفیق گوشت گوسفندی و گوشت گوساله انتخاب گردد. نسبت استفاده گوشت ها نصف و نصف خواهد بود.

  • سبزی مورد استفاده در تهیه کوفته تبریزی شامل: تره، مرزه، شوید، جعفری، ترخون می باشد.

  • در صورت استفاده از چرخ گوشت برای ترکیب مواد، برای اینکه مواد به راحتی از چرخ گوشت رد شوند و به دیواره های چرخ نچسبند، قبل از چرخ کردن آن ها کمی فلفل سیاه روی آن ها بپاشید.

  • آب پیاز باید کاملا گرفته گردد.

  • هنگام اضافه کردن کوفته ها به قابلمه سس، حرارت می بایست پایین باشد.

  • برای پخت کوفته بهتر است چند دقیقه اول درب قابلمه باز باشد سپس درب آن را بگذارید.

  • در صورت تمایل می توانید مواد کوفته را به 10 قسمت تقسیم کنید و هر کوفته را به طور جداگانه پر کنید. در این صورت نیازی به استفاده از تنظیف نخواهد بود.

  • همچنین می توانید ران مرغ پخته شده را جایگزین تخم مرغ برای مواد میانی کوفته کنید که در این صورت کوفته شاخ دار خواهید داشت.

طرز تهیه کوفته تبریزی سریع و ساده برای چهار نفر (بدون پارچه)

مواد لازم

گوشت

500 گرم

لپه پخته

1 پیمانه

برنج نیم پز

1 پیمانه

سیب زمینی پخته

1 عدد

فلفل، نمک، زردچوبه، سبزی کوفته، ادویه

به مقدار کافی

تخم مرغ

2 عدد

پیاز متوسط

1 عدد

آرد سفید

1 قاشث سوپخوری

طرز تهیه سریع:

گوشت، سیب زمینی، پیاز و لپه را با هم چرخ نموده و بعد با آرد، سبزی خرد شده، تخم مرغ، برنج و ادویه مخلوط می کنیم و خوب آن ها را ورز می دهیم تا خمیر بدست آمده حالت چسبندگی پیدا کند. خمیر آماده شده را به 4 قسمت مساوی تقسیم نموده و به صورت 4 کوفته عظیم درمی آوریم. وسط هر کوفته را باز نموده و داخل آن نصف یک عدد تخم مرغ پخته شده، پیاز داغ، چند عدد آلو خشک، کمی مغز گردو و زرشک می گذاریم. سپس کوفته را کاملا گرد می کنیم. در ادامه کار یک عدد پیاز را خرد نموده، و در روغن سرخ می کنیم. بعد همراه با زردچوبه، نمک، فلفل، رب گوجه فرنگی و آب میگذاریم تا جوش بیاید. سپس کوفته ها را در آن می اندازیم و با حرارت ملایم آن ها را میپزیم.

طرز تهیه کوفته تبریزی علاوه سس مخصوص کوفته (با تور پارچه ای)

مواد لازم

لپه

1 پیمانه

گوشت چرخ شده

500 گرم

پیاز خام

1 عدد

برنج

1 پیمانه

سبزی

500 گرم

تخم مرغ

1 عدد

سیب زمینی

1 عدد

نمک، فلفل، زیره سبز، زعفران

به میزان لازم

طرز تهیه:

  • ابتدا گوشت چرخ شده و پیاز رنده شده را درون غذاساز و یا هاون برقی ریخته و برای چند دقیقه کاملا میکس کنید. لپه پخته شده و سیب زمینی پخته و رنده ریز شده (متوسط) را نیز به طور جداگانه درون غذاساز نرم کنید.
  • برنج را که از قبل به مدت 8 دقیقه در آب جوش نیم پز و میکس نموده اید به مواد اضافه کنید و خوب ماساژ دهید تا مواد به خوبی با یکدیگر ترکیب شوند.
  • همه مواد را به ظرف نسبتا گودی منتقل نمایید و نمک، فلفل، در صورت تمایل زیره سبز، زعفران آب زده و تخم مرغ را اضافه کنید و خوب ماساژ دهید. (می توانید از غذاساز یاری بگیرید.)
  • سبزی خردشده را به مواد اضافه کنید و خوب ترکیب کنید.
  • در این مرحله یک تنظیف پارچه ای را کف یک کاسه قرار دهید و کلیه مواد کوفته را درون تنظیف بریزید.

مواد لازم جهت پر کردن کوفته تبریزی

مواد لازم برای پر کردن داخل کوفته تبریزی

پیاز سرخ شده

2 قاشق غذاخوری

گردو

1/4 پیمانه

آلو

1/2 پیمانه

زرشک (اختیاری)

1/4 پیمانه

تخم مرغ آب پز

1 عدد

روش پر کردن کوفته تبریزی:

در این مرحله گردوی خیس خورده، در صورت تمایل تخم مرغ آب پز شده، زرشک و آلو را وسط مواد کوفته قرار دهید و تنظیف را به خوبی گره بزنید و با دست مرطوب کوفته را به شکل گرد فرم دهید.

تهیه سس مخصوص کوفته تبریزی

مواد لازم برای تهیه سس

رب گوجه فرنگی

2 قاشق غذاخوری

پیاز

1 عدد

آب

4 پیمانه

نمک، فلفل، زعفران

به میزان لازم

طرز تهیه سس کوفته تبریزی:

پیاز را سرخ کنید. رب گوجه فرنگی را تفت دهید و ادویه جات را اضافه کنید و در نهایت آب را بیفزایید. سپس کوفته را درون سس قرار دهید و به مدت 5 تا 6 ساعت با حرارت ملایم پخت کنید.

دلایلی که باعث وا رفتن کوفته تبریزی می گردد

  • متعادل نبودن نسبت مواد اولیه
  • پختن کامل لپه و برنج
  • مقدار لپه بیش از حد
  • چرب بودن بیش از حد گوشت
  • درست ورز ندادن مایه کوفته
  • استفاده از یک عدد سیب زمینی باعث می گردد که احتمال وارفتن کوفته به حداقل برسد.
منبع: setare.com
انتشار: 18 اسفند 1399 بروزرسانی: 18 اسفند 1399 گردآورنده: parisro.ir شناسه مطلب: 1596

به "طرز تهیه کوفته تبریزی اصل و مجلسی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه کوفته تبریزی اصل و مجلسی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید