میوه تابستانی با خواص بسیار؛ از پیشگیری از بیماری های قلبی تا بهبود تمرکز
به گزارش مجله سفرنامه پاریس، انگور یکی از میوه های محبوب است که منبع غنی از ویتامین ها و موادمعدنی برای عملکرد مطلوب اندام های بدن محسوب می شود. آنتی اکسیدان ها و فیبرهای فراوان این میوه نیز نقش مهمی در پیشگیری از بیماری های مختلف دارد و از همین رو مصرف انواع انگور در رژیم غذایی سالم توصیه می شود. در ادامه این مطلب، به فواید عادت به خوردن این میوه در فصولی که در دسترس است، پرداخته ایم. این فواید عبارتند از:
پیشگیری از بیماری های قلبی عروقی
مطالعات نشان می دهد گنجاندن انگور در رژیم غذایی تاثیر مثبتی در عملکرد عروق خونی دارد زیرا ریزمغذی های این میوه حالت الاستیسیته جداره عروق را افزایش می دهند که در نتیجه به بهبود جریان خون کمک می کند. انگور همچنین در کاهش کلسترول بد خون نیز نقش دارد و مانع از تشکیل لخته های خونی در عروق می شود که این عوامل در پیشگیری از بروز بیماری های قلبی عروقی موثر هستند.
بهبود تمرکز
مغز برای قابلیت های شناختی خود نیاز به انرژی دارد و قند موجود در انگور با تامین این نیاز مغز، به بهبود تمرکز و حافظه کمک می کند. خوردن انگور هنگام فعالیت های ذهنی باعث بهبود بهره وری مغز و خلاقیت می شود.
پاکسازی بدن
انگور منبع غنی از آنتی اکسیدان ها به خصوص کاتچین، کِرستین و کامفرول است که عملکرد رادیکال های آزاد را خنثی می کنند. همچنین این ترکیبات فنولیک به دفع مواد زائد جمع شده در بدن کمک می کنند. البته آب و پتاسیم فراوان در انگور نیز دفع مواد زائد از کلیه ها را تسهیل می کند. از طرفی، مجموعه این آنتی اکسیدان ها عملکرد آنزیم های زمینه ساز رشد و تکثیر سلول های سرطانی را خنثی می کند.
بهبود عملکرد گوارش
انگور منبع غنی از فیبرهاست که عملکرد سیستم گوارشی به خصوص روده ها را تسهیل می کند. این میوه یک ملین طبیعی محسوب می شود و در موارد ابتلا به یبوست در حالت ناشتا مفید است.
حفظ سلامت پوست
انگور یکی از بهترین میوه های ضدپیری است. علاوه بر آب فراوان، ترکیب آنتی اکسیدانی به نام رِزوراتول در مقابله با تاثیرات پیری پوست مانند شل شدن پوست، خشکی، لکه های تیره و... موثر است.
کاهش سنگینی پاها
افرادی که از احساس سنگینی و گزگز پاها رنج می برند، بهتر است انگور را در رژیم غذایی خود بگنجانند. آنتی اکسیدان های انگور فشار خون را که باعث بروز این ناراحتی هاست، کاهش می دهد.
بهبود خلق وخو
ویتامین B6 انگور نقش اساسی در تشکیل ناقل های عصبی و گلبول های قرمز دارند که اکسیژن رسانی و عملکرد سیستم ایمنی را بهبود می بخشد. در نتیجه این تاثیرات بروز اختلالات خلقی نظیر بی حوصلگی و... کاهش پیدا می کند.
محافظت در برابر عفونت های دهان و دندان
انگور سرشار از ویتامین C است که عملکرد آنتی اکسیدانی بسیار موثر در برابر عفونت های دندانی دارد. این ویتامین جذب آهن را تقویت می کند که بهبود سلامت غضروف ها، لثه ها، دندان ها و استخوان ها را درپی دارد. در کنار رعایت بهداشت دهان و دندان، انگور میوه مفیدی در این زمینه خواهد بود.
منبع: همگردی