طرز تهیه بستنی ماسالا وگان با شیر فندق
به گزارش مجله سفرنامه پاریس، در دستورالعمل آشپزی امروز، طرز تهیه بستنی ماسالا وگان با شیر فندق را آموزش می دهیم. ترکیب ادویه هندی با بستنی، ترکیب فوق العاده ای است. از طرفی اگر بستنی خانگی با شیر گیاهی تهیه شود، نه تنها طعم منحصر به فردی خواهد داشت بلکه حاوی ارزش غذایی بالایی است. در دستور این بستنی خانگی از شیر فندق استفاده شده است. این شیر گیاهی علاوه بر این که سرشار از آنتی اکسیدان و اسید فولیک است، لاکتوز ندارد و برای افراد حساس به لاکتوز قابل مصرف است.
در گذشته بسکمک از کشورها ماسالا را به عنوان نوشیدنی دارویی استفاده می کردند. امروزه به دلیل طعم خوب این ادویه مخلوط از آن در تهیه چای ماسالا و انواع دسر با ماسالا استفاده می شود. یکی از انواع دسرهایی که با این ادویه ترکیبی درست می شود، بستنی ماسالا است.
در ادامه، با طرز تهیه بستنی ماسالا وگان با شیر فندق، همراه ما باشید تا یک دسر خوشمزه با طعمی متفاوت را تجربه کنید. این دسر برای همه افراد قابل استفاده است و تنها به افراد با رژیم وگان یا افراد حساس به لاکتوز شیر محدود نمی شود.
مواد لازم برای تهیه بستنی ماسالا وگان
- فندق بو نداده یک و نیم فنجان
- شیر فندق کاله یک فنجان
- روغن نارگیل یک چهارم فنجان
- پودر ماسالا سه تا چهار قاشق غذاخوری
- شربت افرا یک چهارم فنجان
- شکر قهوه ای یک چهارم فنجان
- وانیل یک قاشق چای خوری
- هل یک چهارم قاشق چای خوری
- فلفل سیاه یک چهارم قاشق چای خوری
طرز تهیه بستنی ماسالا وگان با شیر فندق
مرحله اول
قبل از شروع به تهیه این بستنی خوشمزه ابتدا شیر فندق را تهیه کنید. با کمک کتاب کاله می توانید طرز تهیه شیر فندق خانگی را امتحان کنید. اگر چندان حوصله تهیه شیر گیاهی خانگی را ندارید، پیشنهاد می کنیم از شیر فندق آماده استفاده کنید که در بازار هم موجود است. فندق های خامی را که در آب گذاشتید، به مدت چهار تا شش ساعت کنار بگذارید تا خیس بخورند و مرطوب شوند. بعد از این مدت، آن ها را آبکش کنید.
مرحله دوم
کاسه ای که می خواهید بستنی را در آن سرو کنید از شب قبل در فریزر بگذارید تا حسابی سرد شود.
مرحله سوم
پودر ماسالا را با سه چهارم فنجان آب جوش مخلوط کنید تا به مدت 10 دقیقه در آب حل شود. به این ترتیب، در اثر حرارت عطر و طعم ماسالا بلند می شود. این فنجان را در یخچال قرار دهید تا حسابی خنک شود.
مرحله چهارم
در این مرحله فندق های مرطوب شده را به همراه ماسالا درون مخلوط کن بریزید. شیر فندق، روغن نارگیل، شربت افرا، شکر قهوه ای، وانیل و مخلوط فلفل سیاه و پودر هل را به مواد درون مخلوط کن اضافه کنید. دستگاه را روشن کنید. اجازه دهید دستگاه سه تا چهار دقیقه پالس بزند تا مخلوط شما به طور کامل یک دست شود.
مرحله پنجم
مواد تهیه شده را درون بستنی ساز بریزید. اگر بستنی ساز ندارید، مراحل را به ترتیبی که در ادامه توضیح داده می شود، انجام دهید. کاسه ای که در فریزر قرار داده بودید را بیرون بیاورید. مواد مخلوط شده را درون آن بریزید و هم بزنید تا به طور کامل مواد بستنی سرد شود. سپس، مواد را مجدد درون فریزر قرار دهید.
مرحله ششم
هر 45 دقیقه یک بار ظرف بستنی را بیرون بیاورید و به مدت یک دقیقه مواد را به کمک چنگال هم بزنید. این کار را در چهار ساعت اول انجماد برای تهیه بستنی خود انجام دهید. سپس، بستنی ماسالا وگان شما آماده است. برای سرو می توانید ظرف ها را با چوب دارچین تزیین کنید. نوش جان!
نکات تهیه بستنی ماسالا وگان
- قانون هر 45 دقیقه هم زدن در چهار ساعت اول انجماد بستنی بسیار مهم است. این کار به شکستن کریستال های کوچک یخ شکل گرفته در بستنی کمک می کند و باعث می شود بستنی شما خامه ای شود.
- می توانید برای داشتن بافت خامه ای منسجم، موز را جایگزین فندق خام کنید.
- اگر پودر ماسالا نداشتید می توانید از ترکیب چندین ادویه مانند: دارچین، هل، زنجبیل، بادیان ختایی، میخک، جوز هندی و فلفل سیاه به همراه کمی چای سیاه استفاده کنید.
- با توجه به نکات انتخاب شیر گیاهی در آشپزی می توانید از شیر بادام آماده هم به عنوان جایگزین شیر فندق استفاده کنید. در ضمنً نیازی به تهیه این شیرها در خانه نیست. چرا که به راحتی در فروشگاه ها قابل دسترسی هستند.
- این بستنی به دلیل استفاده از شیر غیر لبنی و مواد بدون گلوتن برای افراد وگان، افرادی که بیماری عدم تحمل لاکتوز و حساسیت به گلوتن دارند بسیار مناسب است.
- این بستنی 371 کالری دارد.
- در این بستنی برای مصرف هر نفر حدود 5.7 گرم پروتئین، 31 گرم کربوهیدرات و یک گرم فیبر موجود است.
- میزان کلسترول در این بستنی صفر است.
- ماندگاری بستنی ماسالا وگان در فریزر یک هفته است.