طرز تهیه تخم مرغ عسلی و زمان مناسب برای پخت آن
به گزارش مجله سفرنامه پاریس، یکبار سفیده اش آبدار می ماند و یکبار دیگر زرده اش بیش از مقدار سفت می گردد؟ فکر می کنید پختن تخم مرغ عسلی که یکی از ساده ترین غذاهای حاضری است نباید به چنین چالشی برایتان تبدیل گردد؟ درست فکر می کنید!
تخم مرغ عسلی واقعا یکی از ساده ترین غذاهایی است که می تواند روی میز شما قرار بگیرد؛ اما به شرط آنکه چند ریزه کاری ساده را در خصوص تهیه کردنش بدانید. قبل از اینکه ادامه دستور را بخوانید، به این نکات توجه کنید:
الف. سعی کنید تخم مرغ هایی از یک نوع و اندازه انتخاب کنید. اندازه تخم مرغ و نوع آن در زمان پخت و شدت پخت آن تاثیر دارد. ضمناً بهتر است که تخم مرغ ها را تک به تک عسلی کنید.
ب. نیم ساعت قبل از عسلی کردن تخم مرغ آن را از یخچال خارج کنید تا دمای محیط را به خود بگیرد. این نکته بسیار مهم است، زیرا اگر تخم مرغ سرد باشد، زمان پخت آن احتمالا فرق خواهد نمود. مخصوصا در صورتی که بخواهید آن را بلافاصله داخل آب جوش قرار بدهید، سطح تخم مرغ هم ترک می خورد.
ج. چندان تفاوتی ندارد که تخم مرغ را ابتدا در آب سرد بیندازید تا آب جوش بیاید یا اینکه آب را بجوشانید و بعد تخم مرغ را اضافه کنید. تخم مرغ از بیرون به داخل پخته می گردد، بنابراین در صورت استفاده از آب سرد، چون تخم مرغ زمان بیشتری در آب است ممکن است سفیده آن کمی بیش از اندازه بپزد. دستور این مطلب با استفاده از آب سرد ارایه می گردد.
ما طرز تهیه تخم مرغ عسلی به ساده ترین روش را با شما درمیان می گذاریم تا دیگر نه سفیده تخم مرغتان آبدار بماند و نه زرده اش از حالت عسلی خارج گردد.
مواد لازم برای تهیه تخم مرغ عسلی
- تخم مرغ یک تا چهار عدد
- نمک به اندازه لازم
- قابلمه کوچک یک عدد
- آب به اندازه لازم
طرز تهیه تخم مرغ عسلی
مرحله اول
یک قابلمه یا ظرف کوچیک انتخاب کنید سپس داخل آن اندازهی آب بریزید، در حدی که وقتی داخل آن تخم مرغ می اندازید، روی آن را آب گرفته باشد، بنابراین بیش از حد ظرف را پر از آب نکنید.
مرحله دوم
قابلمه حاوی آب و تخم مرغ را روی حرارت زیاد قرار دهید تا آب داخل قابلمه به جوش آید. شما باید زمان پخت را از بعد از به جوش آمدن آب درون قابلمه در نظر بگیرید.
بعد از اینکه آب به جوش آمد و آغاز به قل خوردن کرد، حرارت را به قدری کم کنید تا آب ریز ریز قل بخورد.
مرحله سوم
به محض این که آب داخل قابلمه جوش آمد، تایمر را تنظیم کنید. از روی ساعت وقت نگیرید، برای داشتن یک تخم مرغ عسلی، برترین کار این است که تایمر را تنظیم کنید تا بفهمید دقیقا تخم مرغ چه زمانی آماده است. البته یادتان نرود که برای تهیه تخم مرغ آبپر باید زمان بیشتری را درنظر بگیرید.
مرحله چهارم
مدت زمانی که تخم مرغ را باید عسلی کنید، بستگی به این دارد که قرار است آن را کنار چه ماده غذایی دیگری سرو نمایید.
به عنوان نمونه، اگر می خواهید زرده کاملا روان و مایع باشد تا با قاشق آنرا بردارید یا به صورت دیپ استفاده گردد، زمان را بین 4 الی نهایت 5 دقیقه قرار بدهید.
اگر بخواهید زرده کمی سفت تر باشد اما همچنان تا حدودی حالت مایع هم در آن مشاهده گردد، که برای سرو کنار سالاد مناسب است، زمان را بین 6 الی نهایت 7 دقیقه قرار بدهید. در این حالت، بلافاصله بعد از اتمام زمان عسلی شدن، تخم مرغ را از ظرف خارج نموده و داخل کاسه ای که قبلا از آب سرد پر شده غوطه ور کنید. به این ترتیب فرایند پختن درجا قطع شده و می توانید پوست تخم مرغ را بگیرید.
اگر تخم مرغتان بزرگتر از اندازه معمول بود 30 ثانیه به فرایند عسلی شدن اضافه کنید.
-مجددا تاکید می کنیم که این زمان ها بسته به درجه حرارت تخم مرغ، جوش امدن صحیح آب، جنس تخم مرغ و ابعاد آن می تواند کمی متفاوت هم باشد.
مرحله پنجم
اگر تخم مرغ های عسلی عالی می خواهید، بهتر است که بیش از چهار تا تخم مرغ را همزمان با این روش درست نکنید و بعد از چند بار تمرین، وقتی مهارت لازم را پیدا کردید نسبت به عسلی کردن چند تخم مرغ اقدام کنید.
مرحله ششم
وقتی که زمان به خاتمه رسید، به یاری یک قاشق سوراخ دار تخم مرغ را از آب جوش خارج کنید. بهتر است که یکی دو بار این روش را امتحان کنید تا بدانید دقیقا چه زمانی برای داشتن زرده ای مطابق با میل شما عالی است.
اگر چند قطره آب لیمو را در دقایق خاتمه جوشیدن در آب بریزید، پوست تخم مرغ راحت تر کنده می گردد.
مرحله هفتم
حالا تخم مرغ را برای مدتی بین 30 تا 60 ثانیه زیر شیر آب سرد بگیرید. تخم مرغ عسلی شما آماده است. نوش جان!
منبع: کتاب کاله