طرز تهیه خورش هویج تبریزی خوشمزه
به گزارش مجله سفرنامه پاریس، خورش هویج تبریزی یکی از غذاهای اصیل و خوشمزه تبریز است. برای تهیه خورش هویج تبریزی به خلال هویج سرخ شده، گوشت خورشتی، زعفران و ... احتیاج است.
خبرنگاران | سرویس آشپزی - خورش هویج تبریزی همان طور که از نام آن پیداست یکی از غذاهای خوشمزه و اصیل تبریز است. خورش هویج تبریزی را هم با مرغ و هم با گوشت درست می نمایند و از هویج خلالی سرخ شده در آن استفاده می نمایند. برخلاف آنچه تصور می گردد این خورش شیرین نیست و به دلیل داشتن آلو، طعم ملسی دارد اما می توان به دل خواه به آن شکر نیز اضافه نمود و غذا را شیرین نمود. در اینجا قصد داریم طرز تهیه خورش هویج تبریزی با گوشت را به شما آموزش دهیم که همان طور که گفتیم، طعم بی نظیری دارد و خیلی راحت و بی دردسر تهیه می گردد.
مواد لازم برای تهیه خورش هویج تبریزی
هویج رنده شده یا خلالی خردشده | 1 کیلوگرم |
گوشت ماهیچه | 500 گرم |
پیاز | 1 عدد |
رب گوجه فرنگی | 1-2 ق غذاخوری |
لیمو عمانی یا آلو خورشتی(دل خواه) | 3 عدد |
نمک، فلفل، زردچوبه | به میزان لازم |
زعفران | به میزان لازم |
آبلیمو یا آبغوره (دل خواه) | به میزان لازم |
طرز تهیه خورش هویج تبریزی
- برای تهیه خورش هویج تبریزی ابتدا هویج ها را شسته و به شکل خلالی (باریک در یک اندازه) خرد نموده و سرخ کنید تا طلایی گردد.
- سپس پیاز را ریز خرد نموده و با گوشت خورشتی تفت دهید.
- به گوشت و پیاز ادویه جات (زردچوبه، فلفل) اضافه نموده و مقداری آب روی آن ها بریزید تا پخته گردد.
- وقتی گوشت خوب پخته شد، در صورتی که آب خورش خیلی کم شده بود مقدار کمی آب به آن اضافه کنید و لیمو عمانی خرد شده و آلوها را به آن اضافه کنید.
- در نهایت مقداری زعفران آب نموده روی خورش ریخته سپس هویج سرخ شده، رب گوجه فرنگی و نمک را به خورش اضافه کنید.
- سپس درب قابمله را گذاشته با شعله کم به مدت 10 دقیقه اجازه دهید تا خورش خوب جا بیفتد.
- در صورت تمایل در پایان مقداری آبلیمو یا به خورش اضافه کنید. این مورد کاملا سلیقه ای است.
- در صورت تمایل این خورش را با مقداری زرشک و خلال پسته تزیین نموده و با پلوی زعفرانی سرو کنید.
نوش جان.
چند نکته برای تهیه خورش هویج تبریزی
- برای تهیه خورش هویج می توانید به جای هویج، از زردک (هویج های زردرنگ) بهره ببرید.
- خورش هویج تبریزی اصل را با هویج خلالی شده تهیه می نمایند. پس اگر می خواهید اصالت دستور را حفظ کنید هویج را رنده نکنید.
- هویج را به جای سرخ کردن، آبپز نکنید زیرا دراین صورت، طعم خورش هویج عوض شده و کمی شیرین می گردد.
- به جای گوشت گوسفند می توانید از گوشت گوساله یا مرغ نیز بهره ببرید.
- برخی افراد به جای آبلیمو یا آبغوره، 1-2 قاشق غوره کوچک یا غوره غوره به خورش هویج اضافه می نمایند. این به سلیقه شما بستگی دارد.
- چاشنی اصلی خورش هویج تبریزی؛ زعفران و آبلیمو یا آبغوره است.
- برخی افراد مقداری آلو بخارای خیس شده نیز درون این خورش استفاده می نمایند که البته این مورد هم سلیقه ای است اما بهتر است بدانید که اضافه نمودن آلو به خورش هویج، رنگ خورش را تیره می نماید.
- به جای استفاده از رب گوجه فرنگی، می توان در پایان چند عدد گوجه فرنگی رسیده را از وسط برش داده و به خورش هویج اضافه نمود. تا چند جوش بزند و آبپز گردد. البته این کار، ظاهر خورش را از حالت مجلسی در می آورد.
- اگر هوادار غذاهای شیرین هستید می توانید در پایان 1-2 قاشق شکر نیز به خورش اضافه کنید.
- رب گوجه فرنگی این غذا نباید زیاد باشد زیرا هویج های خورش کمی حالت له شده پیدا می نمایند و خورش بیش ازحد طعم رب می گیرد.
- در صورتی که از لیمو عمانی در پخت این خورش استفاده می کنید حواستان به مقدار آبلیمو باشد. زیرا این خورش نباید طعم خیلی ترش داشته باشد.
انتشار: 18 تیر 1400
بروزرسانی: 18 تیر 1400
گردآورنده: parisro.ir
شناسه مطلب: 1813
به "طرز تهیه خورش هویج تبریزی خوشمزه" امتیاز دهید
دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه خورش هویج تبریزی خوشمزه"
* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید