فوت و فن خورشت زرشک مجلسی با گوشت برای مهمانی های خاص
به گزارش مجله سفرنامه پاریس، خورش زرشک یکی از است که با مرغ، گوشت قرمز یا بوقلمون تهیه می گردد. این خورش طعم ترش و لذیذی دارد و رنگ آن به خاطر استفاده از زرشک، بسیار اشتهابرانگیز و مجذوب کننده است. در تهیه خورشت زرشک، معمولا لپه به عنوان جزو جدانشدنی این، به کار می رود. در این مقاله از در ما طرز تهیه خورشت زرشک با گوشت و نکات پخت و خوشمزه شدن خورش زرشک مجلسی را به شما آموزش خواهیم داد.
مواد لازم برای تهیه خورشت زرشک با گوشت (برای 4 نفر)
مواد اولیه | میزان مورد احتیاج |
گوشت گوسفندی خورشتی | 500 گرم |
پیاز (برای پیاز داغ) | 2 عدد میانه |
لپه خام | نصف لیوان فرانسوی دسته دار |
زرشک | 250 گرم |
چوب دارچین | 1 تکه |
کره | 50 گرم |
شکر | به میزان دلخواه |
زعفران (دم نموده غلیظ) | 2 قاشق غذاخوری |
زردچوبه، نمک و فلفل سیاه | به میزان لازم |
روغن مایع سرخ کردنی | به میزان کافی |
برنج | برای سرو کنار خورشت زرشک |
مدت زمان آماده سازی مواد اولیه: 2 ساعت
مدت زمان مورد احتیاج برای پخت خورشت زرشک با گوشت: 3 ساعت
مراحل طرز تهیه خورشت زرشک با گوشت
خورش زرشک با گوشت مثل یک خورش خوشرنگ و خوشمزه است که می توانید برای مهمانی ها و دورهمی ها آن را تهیه کنید. در ادامه مرحله به مرحله طرز تهیه خورش زرشک را به ترتیب دنبال کنید.
مرحله اول: مواد اولیه را آماده کنید
در ابتدا برای تهیه خورشت زرشک، لپه ها را به مدت 2 ساعت یا بیشتر در میزانی آب بخیسانید. در این مدت، چند بار آب روی لپه ها را با آب تازه، جایگزین کنید. گوشت ها را بشویید و در میزان قورمه ای و کوچک، خرد کنید. پیازها را پوست بگیرید و به صورت نگینی خرد کنید.
در صورت تمایل می توانید انواع حبوبات مثل لپه و گوشت گوسفندی را به روش های و اینترنتی از فروشگاه های بخرید.
مرحله دوم: گوشت خورشتی را تفت دهید
برای آغاز آشپزی، یک قابلمه را روی حرارت بگذارید و میزانی روغن در آن بریزید. پیازها را در قابلمه بریزید و تفت دهید تا سبک و شیشه ای شوند. سپس تکه های گوشت را در خورش بریزید و آن را تفت دهید تا رنگ گوشت ها تغییر کند و سفید گردد. سپس زردچوبه و فلفل سیاه را اضافه کنید. ادویه ها را تفت دهید. اگر از رب گوجه استفاده می کنید، در این مرحله آن را اضافه کنید و یک گوشه قابلمه خوب تفت دهید تا رنگ باز کنید و طعم خامی رب گرفته گردد.
انواع ادویه معطر غذا و رب گوجه فرنگی را از فروشگاه های به روش های خرید حضوری و اینترنتی می توانید تهیه کنید.
مرحله سوم: گوشت را بپزید
رب گوجه را بعد از سرخ شدن در گوشه قابلمه با سایر مواد هم بزنید. بعد از تفت خوردن گوشت با ادویه ها و رب، به میزان 4 لیوان فرانسوی دسته دار، آب جوش به گوشت اضافه کنید و مواد را هم بزنید. اجازه دهید مواد داخل قابلمه جوش بیاید و درب قابلمه را بگذارید. حدود 1 ساعت، گوشت را بپزید تا نیم پز گردد.
مرحله چهارم: لپه ها را به گوشت اضافه کنید تا بپزند
در فاصله نیم پز شدن گوشت لپه ها را از آبی که آنها را در آن خیس نموده اید، جدا کنید. لپه ها را در یک قابلمه با میزانی آب بریزید و روی حرارت بگذارید. 2 دقیقه بعد از جوش آمدن لپه ها، آنها را آبکش کنید.
لپه ها را بعد از آبکش کردن، کنار بگذارید. یک تابه روی حرارت بگذارید و نصف کره را در آن بریزید. کره که داغ شد، لپه ها را به همراه چوب دارچین، در تابه بریزید و تفت دهید. بعد از گذشت یک ساعت از پخت گوشت، لپه ها را به گوشت اضافه کنید. حدود 1 ساعت دیگر صبر کنید تا لپه ها هم بپزند.
انواع کره حیوانی و گیاهی را به روش های حضوری و اینترنتی از فروشگاه های می توانید بخرید.
مرحله پنجم: بقیه مواد خورشت زرشک را آماده کنید
زرشک ها را در این فاصله، در آبکش بگذارید و آبکش را در یک ظرف آب قرار دهید. به مدت 10 دقیقه صبر کنید تا گل و لای زرشک ها از آبکش بیرون بیاید و در آب ته نشین گردد. سپس آبکش را بیرون بیاورید و زیر آب سرد بگیرید. در یک تابه، بقیه کره را بریزید و زرشک ها را به مدت 30 ثانیه یا تا زمانی که سرخ و براق شوند، تفت دهید. سپس شعله را خاموش کنید.
زرشک را به صورت خرید اینترنتی و حضوری از فروشگاه های می توانید تهیه کنید.
مرحله ششم: زرشک و چاشنی ها را اضافه کنید
بعد از اینکه گوشت و لپه پختند و نرم شدند، در 10 دقیقه پایانی، زرشک، زعفران دم نموده، کمی نمک و شکر را اضافه کنید. مواد را هم بزنید و 10 دقیقه صبر کنید تا زرشک به خورش طعم بدهد. خورش که غلیظ شد، شعله را خاموش نموده و خورش را در ظرف سرو بریزید. خورش زرشک را با یا و دلخواه، سرو کنید.
شما می توانید زعفران، شکر، نمک و انواع برنج ایرانی و خارجی را به روش های خرید حضوری و اینترنتی از بخرید.
نکات مهم در طرز تهیه خورشت زرشک مجلسی با گوشت
- لپه و گوشت را همزمان با هم به خورش زرشک با گوشت اضافه نکنید. چون زمان پخت گوشت و لپه با هم فرق دارد و باید بعد از نیم پز شدن گوشت، لپه را اضافه کنید.
- استفاده از رب گوجه فرنگی در این خورش اختیاری است. می توانید به جای رب گوجه، از زعفران دم نموده بهره ببرید. در این صورت، زعفران را در اواخر پخت و همزمان با زرشک ها اضافه کنید.
- برای اینکه رنگ خورش زرشک تیره نگردد، از چوب دارچین به جای پودر دارچین در خورش بهره ببرید.
- برای آزاد شدن عطر دارچین، چوب دارچین را با لپه، در کره یا روغن، کمی تفت دهید.
- خورش زرشک، طعم ترش دارد، بنابراین در زمان اضافه کردن، نمک احتیاط کنید تا غذایتان شور نگردد.
- اگر می خواهید خورشتان ترش گردد، کمی آبلیمو در اواخر پخت خورش، اضافه کنید.
- برای طرز تهیه خورشت زرشک با مرغ، مراحل بالا را دنبال کنید و به جای گوشت تکه ای، از سینه مرغ بهره ببرید. در این روش، مرغ چون زودتر می پزد، لپه ها را همزمان با مرغ ها به خورش اضافه کنید.
- خورشت زرشک باید کم آب و غلیظ باشد.
- کرمانشاهی ها هم یک خورشت مجلسی و معروف با زرشک درست می نمایند؛ همان خورشت خلال معروف کرمانشاهی یا خورشت زرشک کردی که به جای لپه در آن خلال بادام می ریزند و از زرشک سیاه برای درست کردن خورشت استفاده می نمایند.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه زرشک پلو با مرغ تالاری
فوت و فن های خوشمزه شدن خورشت زرشک
چرا لپه در خورشت زرشک له می گردد؟
- اگر لپه را همزمان با گوشت، به خورش اضافه کنید، له می گردد.
- اگر لپه را قبل از افزودن به خورش در روغن یا کره تفت ندهید، له می گردد.
- اگر خورش بیش از حد بپزد، لپه در آن له می گردد.
چه کار کنیم که لپه در خورش بوی بد ندهد؟
برای گرفتن بوی نامطبوع لپه، بعد از آبکش کردن و قبل از اینکه آن را در روغن تفت دهید، به مدت 2 تا 3 دقیقه بجوشانید و آبکش کنید. سپس آن را تفت دهید.
چرا زرشک در خورش زرشک له می گردد؟
- اگر زرشک را زیاد بخیسانید، هم رنگ قرمز آن از بین می رود و هم له می گردد.
- اگر زرشک را تفت ندهید، در خورش له می گردد.
- زرشک را باید در 15 دقیقه پایانی پخت خورش اضافه کنید. اگر زودتر آن را اضافه کنید، له می گردد.